Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Eylül 2018 00:07

Metabolizmayı Hızlandıran Yiyecekler! Metabolizmayı Hızlandırıcı Bitkiler Besinler hangileri?

Metabolizmayı Hızlandıran Yiyecekler? Metabolizmayı Hızlandırıcı Bitkiler Besinler hangileri? gibi aradıklarınız haberimizde. Metabolizma, hayatımızı sürdürmek için vücudumuzda gerekli olan bir dizi kimyasal süreçler dizisidir. Peki Metabolizmayı ne hızlandırır.

Metabolizmayı Hızlandıran Yiyecekler! Metabolizmayı Hızlandırıcı Bitkiler Besinler hangileri?
Metabolizmayı Hızlandıran Yiyecekler,,metabolizma,,besinler,

Metabolizmayı Hızlandıran Yiyecekler? Metabolizmayı Hızlandırıcı Bitkiler Besinler hangileri? gibi aradıklarınız haberimizde. Metabolizma, hayatımızı sürdürmek için vücudumuzda gerekli olan bir dizi kimyasal süreçler dizisidir. Peki Metabolizmayı ne hızlandırır.

Metabolizma, hayatımızı sürdürmek için vücudumuzda gerekli olan bir dizi kimyasal süreçler dizisidir. Metabolizma bedeninizin yiyeceklerle aldığı besinleri enerjiye dönüştürme ve bu enerjiyi yakma kapasitesine denir. Metabolizmanız iyi çalışıyorsa, hızlıysa aldığınız besinler kolayca enerjiye dönüşür. Yiyeceklerden aldığınız kaloriler kilo olarak depolanmaz enerji olarak harcanır. Fakat metabolizmanız yavaşsa yiyip içtikleriniz enerjiye dönüştürülüp yakılamaz, bunun sonucunda yağ olarak depolanır ve kilo alırsınız. Bu makalemizde Diyetisyenler tarafından bildirilen metabolizmayı hızlandıran besinlerden, yiyeceklerden ve içeceklerden bahsedeceğiz;

Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Ayşe Tuğba Şengel yapılan araştırmalara göre metabolizmayı hızlandırdığı ispatlanmış besinleri şöyle bildiriyor;

Yeşil çay
Greyfurt
Brokoli
Tarçın
Kırmızı et
Barbunya
Yulaf ezmesi
Ispanak
Hindi
Kahve
Soya sütü
Köri
Yoğurt
Elma
Badem
Pul biber
Acı biber
Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Ayşe Tuğba Şengel ‘den Metabolizmayı Hızlandırmak İçin Tavsiyeler;

Günde 2-3 bardak yeşil çay için.
Yemeklerinize mutlaka pul biber katın
Günde 10 adet badem tüketmeliyiz.
Kırmızı et tüketiminde aşırıya kaçmayın.
Her gün 2-3 bardak süt veya yoğurt yiyin
Özellikle acı sivri biber metabolizmayı hem hızlandırıyor hem de kabızlığa karşı birebir.
Diyetisyen Yenilay Polat Metabolizmayı Hızlandıran Besinleri Şöyle Bildiriyor

Elma sirkesi: Elma sirkesinin metabolizmayı hızlandıran besinler arasında yer alır. Elma sirkesinin metabolizma hızlandırıcı etkisinden yararlanmak için öğle ve akşam yemeklerinde salatanıza 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyebilirsiniz.

Keten tohumu: Keten tohumu da metabolizmayı hızlandırmakta önemli rol oynayan besinlerdendir. Keten tohumu, midede su alarak şişmekte ve kişiye tokluk hissi vermektedir. Keten tohumu ayrıca bağırsak hareketlerini artırarak dışkılamayı kolaylaştırır. Ayrıca sindirim sistemi üzerindeki olumlu etkilerinden dolayı metabolizma hızını arttırır. 1 kase yoğurdun içine 1 tatlı kaşığı keten tohumu karıştırarak tüketebilirsiniz. Mutlaka arkasından 2 su bardağı su tüketin.

Tarçın: Tarçının da metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır. Tarçının bu özelliğinden yararlanmak için ara öğünlerde yediğiniz meyvelerin üzerini 1 tatlı kaşığı tarçınla süsleyerek tüketebilirsiniz.

Diyetisyen Yenilay Polat Metabolizmayı Hızlandıran Besinleri Şöyle Bildiriyor

Kırmızı acı biber: Acı biber kapsaisin isimli bir madde içerir. Kapsaisinin metabolizmayı hızlandırıcı etkisi bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Zencefil: Zencefil de metabolizmayı hızlandıran baharatlardandır. Zencefilde bulunan çeşitli maddeler dolaşım ve sindirim sistemini uyarır. Baharat olarak kullanılan zencefil, mide ve barsaklarda oluşan gaz sorununa da iyi gelir.

Ananas: Ananas meyvesi bromelain denilen sindirim enzimi içerir, bu enzim proteinleri sayesinde metabolizma hızlandırıcı olarak önemli rol oynar .Bromelain enzimi sayesinde vücutta oluşan yıkım olaylarını çabuklaşır. Dolayısıyla metabolizma hızlandırıcı etkisi vardır.

Diyetisyen Yenilay Polat Metabolizmayı Hızlandırmak İçin Tavsiyeler

Kendinizi asla aç bırakmayın.
Öğün atlamayın.
Mutlaka çiğ sebzeler tüketin.
Hareketli bir yaşamınız olsun.
Yiyeceklerinize baharat katın.
İşlenmiş gıdalar yerine doğal besinleri tercih edin.
Su tüketimini artırın.
Diyetisyen Kübra Bal Metabolizmayı Hızlandıran Yiyecek Ve İçecekleri Şöyle Bildiriyor

Mate çayı: Tok tutucu ve metabolizmayı hızlandırıcı etkisinden dolayı, günde 1 fincan tüketilebilinir.

Yeşil çay: Zayıflama diyetlerine ilave olarak günde 1-2 fincan içilen yeşil çay, yağ yakımını artırmakta. Etken maddesi olan EGCG (epigallokateşin gallat) ile vücudun insüline olan gereksinimini azaltmakta, böylece yağ artışını önlemekte. Ayrıca idrar söktürücü özelliği ile vücuttaki fazla suyu da atmaktadır.

Kafein: Kafein içeren, çay, kahve, çikolata da metabolizmayı hızlandıran besinler arasında.

Balık: İçerisindeki iyot sayesinde metabolizmayı hızlandıran balığa en az haftada 1 gün sofranızda yer verin.

Turp: Salatalarınza ekleyeceğiniz turp ile metabolizmanızı hızlandırabilrisiniz.

Hardal: Metabolizmayı hızlandıran bir diğer baharat olan hardal tohumunu salatalarınıza ekleyebilir, sosunu ise ızgara etlerle birlikte kullanabilirsiniz.

Biberiye: Biberiye bitkisini de salatalarınızda ve soslarınızda kullanarak kan dolaşımını hızlandırıcı etkisi ile zayıflamanıza katkıda bulunabilirsiniz.

Tarçın: İştah kontrol mekanizması üzerinde etkili olan tarçını, süt ve sütlü tatlılarınızın üzerine ekleyebilir, elmanıza serpebilir, sabahları 1 tatlı kaşığı bal ile birlikte alabilirsiniz.

Diyetisyen Sinem Akgün Metabolizmayı Hızlandıran Besinleri Şöyle Bildiriyor;

Yuvarlak şekilde olan sebzeler (, karnabahar, brokoli, lahana, pancar gibi)
Badem
Kuru baklagiller
Kereviz
Kahve
Salatalık

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...