Tgrt Haber
19 Haziran 2021 10:47

Covid aşısı: MHRS ve e-nabız üzerinden randevu nasıl alınır, kimler aşı olabilir?

Günlük aşı dozunda her geçen gün rekor kırılıyor. İşçi ve SGK kayıtlı tüm vatandaşlara MHRS ve e-nabız üzerinden aşı randevusu açılmasıyla vatandaşlar, aşı randevu işlemlerini araştırıyor. Peki, MHRS ve e-nabız üzerinden randevu nasıl alınır, SMS yoluyla Covid aşı randevusu nasıl alınır? İşçi ve SGK kayıtlı memurlar aşı randevusu nasıl alıyor? 30 yaş üstü ne zaman aşılanacak?

Covid aşısı: MHRS ve e-nabız üzerinden randevu nasıl alınır, kimler aşı olabilir?
Covid 19 aşısı,Aşı randevu alma,aşı randevu iptal etme,MHRS,E-Nabız,aşı grupları,Aşı randevu nasıl alınır

Koronavirüs aşılama çalışmaları kapsamında günlük aşı dozunda her geçen gün rekor kırılıyor. Aşı programında aşı olacak grupların sayısı artmasıyla randevu işlemlerinde de yoğunluk artıyor.

Her geçen gün geniş bir kitlenin aşı gruplarına katılmasıyla aşı randevu işlemleri de merak ediliyor. 17 Haziran itibariyle aşı sırası 35 yaş üstüne kadar düştü. Bunun yanı sıra SGK kayıtlı her yaş grubu Covid aşı randevusu alabiliyor.

30 YAŞ ÜSTÜ NE ZAMAN AŞILANACAK?

17 Haziran itibariyle aşı sırasında 35 yaş üstüne kadar gelinmiş oldu. Bu yaş grubunun aşılama çalışmaları 1-2 hafta içerisinde biteceği tahmin ediliyor. Sağlık Bakanlığı’nın konuya ilişkin açıklamasıyla aşılama çalışmalarında 30 yaş üstünün ne zaman aşılanmaya başlayacağı belli olacak.

Bunun yanı sıra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İşçilerin ve tüm SGK kayıtlı memurların aşı randevusu alabileceğini açıklamasıyla randevu işlemlerinde yoğunluk arttı. Dolayısıyla günlük aşı dozu sayısında her geçen gün rekorlar kırılmaya devam ediyor.

MHRS, E-NABIZ, SMS YOLUYLA AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

E-NABIZ YOLUYLA COVİD AŞI RANDEVUSU ALMA

E-Nabız sistemine giriş yaptıktan sonra “Profilim” sayfasında yer alan “COVİD-19 Aşı durumu” bölümüne tıklayın. Daha sonra karşınıza çıkan “COVİD-19 pandemik aşılaması için belirlenen öncelikli gruplar içerisinde yer almaktasınız. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevunuzu alarak aşınızı yaptırabilirsiniz.” ibaresini okuduktan sonra aşı randevu işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Söz konusu ibarenin altında “Aile Hekiminden randevu al” ve “Hastaneden randevu al” seçeneklerinden birine tıklayın. Daha sonra karşınıza çıkan “İNAKTİF COVİD-19 AŞI UYGULAMASI BİLGİLENDİRME VE ONAM FORMU”nu onaylayın. Formu onayladıktan sonra iki tane aşı tipi seçeneği karşınıza çıkacak. Buradan “Biontech” veya “Sinovac” aşı tiplerinden birini seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.

Covid aşısı: MHRS ve e-nabız üzerinden randevu nasıl alınır, kimler aşı olabilir?

E-Nabız üzerinden aşı randevusu almak için BURAYA tıklayın.

MHRS YOLUYLA COVİD AŞI RANDEVUSU ALMA

MHRS sistemine giriş yaptıktan sonra “Anasayfa”da yer alan “Aşı Randevusu Al” bölümüne tıklayın. Daha sonra karşınıza aşı tipleri için iki hakkınız bulunduğuna dair ibare çıkacak. Aynı kutucukta “Aşı Olabileceğiniz En Erken Tarih” ve “Evde Aşı Hakkının” olup olmadığına dair bilgilendirme yer alacak. Ardından “Biontech” ve “Sinovac” aşı tiplerinden birini seçin. Aşı tipi tercihinizi yaptıktan sonra “Hastaneden Randevu Al” veya “Aile Hekiminden Randevu Al” seçenekleri karşınıza çıkacak. Daha sonra tercihleriniz kapsamında aşı randevusu alma işlemlerini gerçekleştirbilirsiniz.

Covid aşısı: MHRS ve e-nabız üzerinden randevu nasıl alınır, kimler aşı olabilir?

MHRS üzerinden aşı randevusu almak için BURAYA tıklayın.

SMS YOLUYLA AŞI RANDEVUSU ALMA

Covid aşısı için öncelikli grupta olup olmadığınızı öğrenebilmek için aralarında boşluk olacak şekilde "AŞI", "T.C. kimlik numarası" ve "T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi"ni yazın ve 2023'e kısa mesaj (SMS) göndererek sorgulayın.

Daha sonra vatandaş, aşı yapılacak öncelikli gruptaysa randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendiriliyor. Söz konusu uygulama üzerinden seçilen sağlık kuruluşundan tarih ve saat belirtilerek randevu alınabiliyor. Randevu bilgisi ise SMS ile kişinin telefonuna iletiliyor.

COVİD AŞI RANDEVUSU İPTAL EDİLİR Mİ, DEĞİŞTİRİLİR Mİ?

Aşı randevusunu alan vatandaşlar, belirlediği tarih ve saatte aşı randevusuna gidemeyecekse Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve e-Nabız hesabı üzerinden randevularını iptal edebilir veya değiştirebilir.

Covid aşısı: MHRS ve e-nabız üzerinden randevu nasıl alınır, kimler aşı olabilir?BUGÜN RANDEVU ALSAM AŞIM NE ZAMAN YAPILIR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bugün randevu istesem aşım ne zaman yapılır? Gün içinde randevu, gün içinde aşı uygulamasını başlattık. Randevu alın, aşınızı vakit kaybetmeden yapalım" ifadelerini kullandı. Bu kapsamda Randevusuz aşı olmaya gidenler dahi geri çevrilmiyor, randevu alanlar için de kolaylıklar artırılıyor. Son dönemde aşılama çalışmalarında her geçen gün rekorlar kırılırken yeni aşı gruplarının sayısı da artıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...