Tgrt Haber
14 Ocak 2021 03:31

MHRS Nedir? MHRS ile Koronavirüs Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Sağlık Bakanlığı tarafından bugün açılan Korona aşısı randevu alma ekranı 13 Ocak Çarşamba günü itibariyle sağlık çalışanları için erişime açıldı. Aşı için öncelikli sınıfta olan sağlık çalışanlarının randevu alabileceği MHRS ekranı, ilerleyen zamanlarda 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan kişiler içinde açılacak. Koronavirüs aşılama programı e Nabız ve SMS ile de sorgulanabilecek. İşte Koronavirüs aşı randevusu için sağlı çalışanlarına açılan MHRS ekranı ile ilgili tüm bilgiler...

MHRS Nedir? MHRS ile Koronavirüs Aşı Randevusu Nasıl Alınır?
MHRS Nedir,,MHRS ile Koronavirüs Aşı Randevusu Nasıl Alınır?,,İlk Aşıları Kimler Olacak?,,Aşı Randevusu Nereden ve Nasıl Alınır?,,Covid Aşısı Nerede ve Nasıl Yapılacak?,

30 Aralık'ta Çin'den Türkiye'ye getirilen 3 milyon dozluk CoronaVac aşılarının, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) laboratuvarlarında yapılan analizlerinin bugün tamamlanması bekleniyor. Analiz sonuçlarından olumlu sonuç alınması durumunda aşı için "Acil Kullanım Onayı" verilecek.

MHRS Nedir? MHRS ile Koronavirüs Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Sağlık Bakanı Koca'nın geçen aralık ayında yaptığı açıklamaya göre, Bilim Kurulunca çeşitli nüfus grupları arasında enfeksiyon kapma, ölüm oranı, olumsuz toplumsal etki riski gibi unsurlar göz önüne alınarak genel öncelikler belirlendi ve bu önceliklere göre aşılama çalışmalarının dört aşamada yürütülmesi planlandı.

Buna göre, önceliği sağlık çalışanları alacak. 

İlk Aşıları Kimler Olacak?

İlk Aşıları Kimler Olacak?

Sağlıkçılar

Belirlenen takvime göre koronavirüs aşıları öncelikle sağlık personeline yapılacak. Türkiye’de kamuda, üniversitede ve özel hastanelerde toplam 1 milyon 119 bin 886 sağlık personeli bulunuyor. İlk etapta 3 milyon doz aşının yarısı, 28 gün sonra da diğer yarısı sağlık personeline uygulanacak. Bu da 2 milyon 239 bin 772 doz aşı demek.

65 Yaş Üstü Kronik Hastalar

Geriye kalan 760 bin 228 doz aşının ise toplam 380 bin 114 kronik rahatsızlığı bulunan 65 yaş üstü vatandaşa uygulanması planlanıyor. Ancak ilk dozlar yapıldıktan sonra Çin’den sipariş edilen diğer 47 milyon doz aşının ülkeye peyderpey ulaşması durumunda, sağlık personeli ikinci dozu almadan, geriye kalan 65 yaş üstü ve riskli gruplar aşılanmaya başlayacak.

Riskli Ortamda Çalışan Kişiler

Daha sonra toplumda yüksek riskli ortamlarda, kritik işlerde çalışanların aşılanması düşünülüyor. Bunlar arasında askerler, polisler, adliye ve yargı hizmetlerinde çalışanlar, öğretmenler, akademik personel, gıda sektöründe çalışanlar, toplum için lojistik öneme sahip yerlerde çalışanlar (belediye hizmetleri, elektrik, su, çöp toplama, itfaiye, kargo görevlileri) bulunuyor.

Diğer Vatandaşlar

Daha sonraki planlamada 50 ile 64 yaş arası kronik hastalığı olanlar ve 50-64 yaş arası diğer kişiler bulunacak ve giderek 50 yaş altı kronik hastalığı olanlar, 18-49 yaş arası genç yetişkinler aşılanacak. Topluma aşı uygulaması ağırlıklı olarak aile sağlığı merkezlerinde yapılacak.

Vatandaşlar ise aşılama takvimi doğrultusunda Kovid-19 aşısı için MHRS üzerinden veya "Alo 182"den randevu alabilecek.

Aşı Randevusu Nereden ve Nasıl Alınır?

 Aşı Randevusu Nereden ve Nasıl Alınır?

  • Aşı randevusu almak için öncelikle Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) girişi yapılması gerekiyor.
  • Karşınıza gelen ekranda E-Devlet ile giriş sağlayabileceğiniz butona tıklayabilirsiniz ya da üye ol butonuna basarak üye olabilerek giriş yapabilirsiniz.
  • Giriş yaptıktan sonra sağ tarafta yer alan "Hastane randevusu al" sekmesini tıklayınız.
  • "Genel Arama" seçeneğini işaretleyiniz.
  • "Covid-19 Aşı" seçeneğini işaretleyiniz.
  • Karşınıza çıkacak olan ekranda eğer sağlık çalışanı değilseniz "COVID-19 pandemik aşılaması için belirlenen öncelikli grupta değilsiniz. Yeni öncelikli gruplar eklendikçe durumunuz yeniden değerlendirilecektir." uyarısı çıkacaktır. 

Aşı Randevusu Almak İçin Tıklayın

Covid Aşısı Nerede ve Nasıl Yapılacak?

Covid Aşısı Nerede ve Nasıl Yapılacak?

Aşı uygulama odasına her defasında sadece bir kişiye aşı yapılacak. Aşı uygulama esnasında aşılamayla ilgili gerekli kayıtlar tutulacak. Aşı için gelen kişinin kimlik bilgileri ve randevusu kontrol edilecek. Aşıyı uygulayacak sağlık çalışanı, kimlik bilgileri ve kişi için ayrılan aşı ile eşleştirilecek ve uygulanacak. Günlük aşı uygulaması sonunda aşı flakonları tıbbi atığa gönderilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...