Tgrt Haber
01 May 2018 05:34

Modern çağın en önemli hastalığı: Dağınık beyin sendromu

Aynı anda birden fazla işle uğraşma sonucunda birçoğumuz; dağınık beyin sendromu yaşıyoruz. Modern çağın yeni hastalıklarından biri olan dağınık beyin sendromundan kurtulmanız için bu kurallara harfiyen uymanız gerekiyor.

Modern çağın en önemli hastalığı: Dağınık beyin sendromu
dağınık beyin sendromu

Birçok işle uğraşılıyor


Gün içinde aynı anda mailleri kontrol ediyoruz, rutin işlerimizi yapıyoruz, gelen telefonlara yanıt veriyoruz… Kısacası aynı anda birçok işle meşgul oluyoruz.

Verimi düşürüyor

Uzmanlar; aynı anda birden fazla iş yapmanın verimi düşürdüğünü vurguluyor.

Depresyona neden oluyor

BBC Türkçe'de yer alan haberde, Texas Üniversitesi'nde Beyin Sağlığı Merkezi'nin kurucusu Dr. Sandra Bond Chapman'ın görüşlerine yer verildi. Chapman'a göre, aynı anda birçok işi yapmaya çalışmak yüzeysel düşünmeye, hatalara ve gereksiz bilgiyi eleyememeye neden oluyor. Çünkü beyin bir anda birçok iş yapacak şekilde donanımlı değil. Bunu uzun süre yapmak stresi artırıyor, depresyona ve entelektüel kapasitenin azalmasına da yol açıyor.

Neler yapılmalı?

Peki, dağınık beyin sendromu yaşamamak için neler yapmalıyız?

Odaklanmayı sağlayacak bir ortam oluşturun. Kapısını kapatabileceğiniz bir mekân bulun ve e-posta ve diğer mesaj uyarılarını kapatın. 
Toplantı karmaşasından kaçının. Toplantıya sadece kalem, kâğıt ve gündemle girin.

Zaman alan ve dikkat dağıtan işleri kümeleyin.

İnsanlar size hangi saatlerde ulaşabileceğini bilsin.

Ofiste 'Ne kadar çok zaman harcarsanız o kadar iyi işçisiniz' yanlış bir inanç.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...