Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Mart 2021 16:58

Moderna’nın aşısı çocuklar üzerinde denenmeye başladı

ABD’li biyoteknoloji şirketi Moderna, korona virüse karşı geliştirdiği aşının çocuklar üzerindeki etkinliğini test etmek için çalışmalara başladığını duyurdu.

Moderna’nın aşısı çocuklar üzerinde denenmeye başladı
Moderna,aşı

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınına karşı ilaç şirketlerinin aşı geliştirme çabaları sürerken, ABD’li biyoteknoloji şirketi Moderna tarafından korona virüse karşı geliştirilen aşı çocuklar üzerinde denenmeye başladı.

Moderna tarafından bugün yapılan açıklamada, aşının çocuklar üzerindeki etkinliğinin test edilmeye başlandığı belirtilerek, 12 yaşından küçük çocuklara ilk dozların yapıldığı bildirildi.

KidCOVE olarak adlandırılan klinik deney kapsamında Moderna aşısı, ABD ve Kanada'da 6 ay ile 11 yaş arasında yaklaşık 6750 çocuk üzerinde test edilecek.

Ulusal sağlık enstitüleri ile işbirliği içinde yürütülecek çalışmada, 11 yaşındaki çocuklar ile başlanan aşı denemesi, deneyin başarısına göre her geçen gün daha küçük yaşlardaki çocuklara aşı uygulanması ile devam edecek. Çalışmada, ilk olarak çok az dozda aşı uygulanacak ve her testte doz miktarı artırılarak aşının etkinliği test edilecek.

Moderna’nın İcra Kurulu Başkanı (CEO) Stephane Bancel tarafından yapılan basın açıklamasında, "ABD ve Kanada'daki sağlıklı çocuklarda mRNA-1273'ün denemelerine başlamaktan mutluluk duyuyoruz. Söz konusu pediatrik çalışma, Covid-19 aşımızın belirlenen yaş aralığındaki çocuklar üzerinde güvenliğini ve etkinliğini değerlendirmemize yardımcı olacak” dedi.

Çocuklarda denenen tek aşı Moderna değil
İngiltere'de Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının da çocuklar üzerindeki etkililiğini ve bağışıklık tepkisini değerlendirmek için 6 ile 17 yaşları arasında toplamda 300 gönüllü üzerinde denemeler başlatılmıştı.

Oxford/AstraZeneca aşısının yanı sıra Pfizer ve BioNTech’in Covid-19 aşısı da çocuklara uygulanıyor. Johnson & Johnson da korona virüse karşı geliştirdiği aşının 12 ila 18 yaş arasındaki kişilerde denenmesine yönelik planlarını açıklamıştı.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), geçtiğimiz yıl Aralık ayında Moderna'nın Covid-19 aşısının yetişkinlerde kullanımına izin vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...