Tgrt Haber
25 Haziran 2021 12:54

mRNA'yı bulan bilim insanından dikkat çeken aşı açıklaması

mRNA aşılarını keşfeden bilim insanı, Covid 19 aşılarına dair yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekti.

mRNA'yı bulan bilim insanından dikkat çeken aşı açıklaması
mRNA aşısı,koronavirüs,covid 19

Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan Covid 19 virüsü hala etkisini tüm dünyada gösterirken aşılanma tüm hızıyla devam ediyor. Birçok ülkede kullanılan Covid 19 aşılarının yan etkileri ise tartışmalara neden oluyor. Son olarak mRNA aşılarını keşfeden Dr. Robert Malone, aşılar hakkında ezber bozan bir açıklama yaptı.

Fox'tan Tucker Carlson'a konuşan Malone, gençler ve genç yetişkinler hakkında yeterli veri olmadığını söyledi. 18-22 yaş aralığındaki kişilere atıfta bulunan Malone, şu açıklamayı yaptı:

''Bu kohorttaki faydaların risklerden daha ağır bastığını düşünmüyorum. Riskler olduğunu biliyorum ama verilere erişimimiz yok. Dolayısıyla, özellikle deneysel aşılar olduğu için, insanların aşıları kabul edip etmemeye karar verme hakkına sahip olduğu görüşündeyim.''

Malone, aynı zamanda Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri için bir danışma grubunun, ergenlerde ve genç yetişkinlerde nadir görülen kalp iltihabı vakaları ile Pfizer/BioNTech ve Moderna Covid 19 aşıları arasında 'olası bir bağlantı' olduğunu iddia etti.

Öte yandan Moderna ve Pfizer aşıları mRNA teknolojisini kullanıyor. Johnson & Johnson aşısı ise daha geleneksel virüs bazlı teknolojiyi kullanır. 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...