Tgrt Haber
09 Eylül 2021 00:37

Mu varyantının en sık görülen 3 belirtisi açıklandı

Kovid-19'un daha ölümcül mutasyonlarından Mu varyantının insan vücudunda en sık görülen semptomları açıklandı.

Mu varyantının en sık görülen 3 belirtisi açıklandı
mu varyantı,koronavirüs

Dünya genelinde 4 milyon kişinin ölümüne neden olan koronavirüs tehlikesi bitmek bilmiyor. Aşılama çalışmalarına rağmen virüsün sürekli mutasyona uğraması, salgının önlenmesini engelliyor.

Virüsün en yaygın varyantlarından Delta, dünya genelinde vaka sayılarında artışa neden olmuştu. Delta varyantının ardından şimdi de Mu varyantı tedirginliği yaşanıyor. Güney Amerika ülkesi Kolombiya'da ortaya çıkan ve dünyanın birçok ülkesine sıçrayan mutasyonun diğer varyantlara göre daha dirençli olduğunu öne sürülüyor.

"MU AŞILARA KARŞI DİRENÇLİ" İDDİASI

Delta'dan sonra ortaya çıkan Mu varyantı ise dünyanın yeni gündemi. Zira hızla yayılan Mu'nun aşılara karşı dirençli olabileceği iddia ediliyor.

Türkiye'de de görülen Mu varyantı için merakla beklenen açıklama geldi. İngiliz bilim insanları Mu'nun en yaygın 3 semptomunu açıkladı.İngiliz Express gazetesinde yer alan habere göre, Mu varyantına yakalanan kişilerde en sık görülen semptomlar yüksek ateş, uzun süreli öksürük ve tat veya koku alma duyunuzda bir kayıp olarak sıralandı.

Mu varyantının en sık görülen 3 belirtisi açıklandı

EN SIK GÖRÜLEN 3 SEMPTOM ORTAYA ÇIKTI

Koronavirüsün Mu varyantına yakalanan kişilerde en sık görülen 3 belirtinin sırasıyla baş ağrısı, titreme ve olağandışı yorgunluk olduğu açıklandı.

Bunun yanında; boğaz ağrısı, bilinçte bulanıklık, deri döküntüsü, ağız veya dilde meydana gelen değişiklikler, kırmızı ve ağrılı parmaklar veya ayak parmakları, nefes darlığı, göğüs ağrıları, kas ağrıları, boğuk ses, ishal, iştahsızlık, karın ağrısı, burun akması ve hapşırma gibi belirtilerin de görüldüğünün altı çizildi.

DÜNYA GENELİNDE YAYILIYOR

Koronavirüsün tespit edilen son varyantı Mu'nun sebep olduğu vakalar, ABD'nin 49 eyaletine yayıldı. Türkiye'de de 2 kişide görülen varyant, DSÖ tarafından izleme listesine alınmış ve "endişe verici" olarak tanımlanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...