Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Ocak 2015 12:40

Müezzinoğlu, 'Annelik tartışmasız bir kariyerdir'

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, 'Annelik, tartışmasız bir kariyerdir. Dolayısıyla annelik her insanın da sahip olabileceği bir kariyer değildir. Erkeklerin sahip olabileceği bir kariyer değildir' dedi.

Müezzinoğlu, 'Annelik tartışmasız bir kariyerdir'
sağlık bakanı, müezzinoğlu, annelik,

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, anneliğin, tartışmasız bir kariyer olduğunu belirterek, "Dolayısıyla annelik her insanın da sahip olabileceği bir kariyer değildir. Erkeklerin sahip olabileceği bir kariyer değildir. Asla tartışılmaz ve kutsal bir kariyerdir" dedi.  
Müezzinoğlu, Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen "Çanakkale Tanıtım Günleri"nde, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.
Dolmabahçe Sarayı'na yönelik saldırıya ilişkin bir soru üzerine Müezzinoğlu, "Olayla ilgili bildiğim teknik bilgi yok. Neticede her türlü saldırıyı kınıyoruz. Ama onun dışında emniyet ve İçişleri Bakanlığı'nın açıklamalarını görmek lazım" diye konuştu.
Bir gazetecinin "Bazı sanatçı ve yazarlar, 'annelik kariyerdir' açıklamanıza tepki gösterdi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Müezzinoğlu, şu karşılığı verdi:
"Annelik, önemi asla vazgeçilmeyecek, insanın varoluşundan sonuna kadar var olabilen bir kariyerdir. Annelik, tartışmasız bir kariyerdir. Dolayısıyla annelik her insanın da sahip olabileceği bir kariyer değildir. Erkeklerin sahip olabileceği bir kariyer değildir. Asla tartışılmaz ve kutsal bir kariyerdir. Rahmetli babaannemin okuma ve yazması yoktu. Ama ondan aldıklarımı hiçbir hocamdan almadım. Hiçbir diploma bana onları vermedi. Benim iki gün önce annemden ilk defa aldığım yeni dersler, ayın 30'unda, yine bir annenin kariyerinden aldığım derslerdi. Annelik hiçbir meslekle kıyaslanamayacak kadar çok farklı, faziletli, değerli, kutsal bir kariyerdir."
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, anneliğin insanlığın ortak değeri olduğuna dikkati çekerek, anneliği kariyer olarak gördüğünü vurguladı. Müezzinoğlu, anneliğin kariyer olup olmadığı konusunu herkesin tartışabileceğini söyleyerek, bu konuda siyasetçi ve sanatçı da herkesin kanaatini söyleyebileceğini ifade etti.
"Bu konuyu siyasetçiler tartışmasın" şeklindeki açıklamayı eleştiren Müezzinoğlu, bir ülkenin tüm sorunlarını, millet tarafından seçilen siyasetçilerin tartışabileceğini söyledi.
Mehmet Müezzinoğlu, siyasetçinin fikir beyan etmesini istemeyenlerin olduğundan bahsederek, "Siyasetçi şununla veya bununla ilgili fikir beyan etmez diyenler demokrasi ya da millet taraftarı değillerdir. Millet, milli iradeye değer veren ve saygı duyan, milletin seçtiklerine de değer verecek ve saygı duyacaktır" dedi.
Sağlık çalışanlarının cumartesi çalışması
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir gazetecinin, sağlık çalışanlarının cumartesi günü mesai yapması konusundaki sorusunu, "Aile hekimlerimiz, cumartesi günleri 8 saatlik mesai nöbetine başlayacaklar. Sayımızın uygun olduğu süreci yakaladığımızda, yani 22 bin aile hekimimiz var, bu sayı arttıkça buna pazar günlerini de ilave edeceğiz. İstiyoruz ki, ailelerimizin karşısında aile hekimlerimiz birinci basamak hizmetlerini daha yeni zamanda yapsınlar" diye yanıtladı.
"Bazı sağlık çalışanları cumartesi çalışmak istemiyor" denilmesi üzerine Müezzinoğlu, "İsterse hafta arası da çalışmak istemiyorum diyebilir. Sağlıkta vatandaşın sağlık hizmetlerini olabildiğince geniş zamanlı karşılamak durumundayız" diye konuştu.
Müezzinoğlu, İkitelli Şehir Hastanesiyle ilgili soruya, "Proje üstlenildi. Üstlenici firma finansman bulduğu zaman başlayacak. Şu anda bizimle ilgili bir sorun yok. Üstlenici firmanın finansman görüşmeleri devam etmektedir" cevabını verdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...