Tgrt Haber
01 Eylül 2022 16:18 - Güncelleme : 01 Eylül 2022 16:51

Yeşil çayın pabucunu dama atacak: Dünyanın süper besin dediği çay uyurken bile yağ yaktırıyor

Sayısız faydası ve kilo verme üzerindeki keskin etkisiyle son dönemde ülkemizde popüler hale gelen bir bitkiden söz ediyoruz. Anavatanı Hindistan olan ve Pakistan, Nepal, Filipinler gibi başka ülkelerde de yetiştirilen bitki, insan vücudu için oldukça yarar sağlıyor. Saplarından yaprağına kadar şifa kaynağı olan bitki, daha çok çay olarak tüketiliyor. İşte şifalı bitkinin vücudunuz için faydaları…

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Yeşil çayın pabucunu dama atacak: Dünyanın süper besin dediği çay uyurken bile yağ yaktırıyor
moringa,moringa bitkisi,moringa çayı

Uzmanlar son dönemde siyah çay ve yeşil çaydan daha sağlıklı bir çayı işaret ediyor. Moringa Oleifera isimli bitkinin yapraklarından elde edilen Moringa çayı, Uzak doğu ülkelerinde çok sayıda hastalığın tedavisinde ve hastalıkların önlenmesinde kullanılıyor. Ülkemizde adını yeni yeni duyduğumuz bu çay; diyabet, kalp hastalığı, anemi, artrit ve kanser gibi ciddi hastalıkların tedavisinde destekleyici bir rol oynuyor.

BİRÇOK ÜLKEDE SÜPER BESİN OLARAK KABUL EDİLİYOR

Moringa Oleifera adıyla bilinen Moringa bitkisi birçok dünya ülkesinde süper besin olarak kabul ediliyor. Moringa bitkisi kökünden kabuğuna, yaprağından tohumuna kadar yenilebilen şifa kaynağı bir besin olarak karşımıza çıkıyor. Ancak genelde yaprakları kurutularak çay olarak tüketiliyor.

Yeşil çayın pabucunu dama atacak: Dünyanın süper besin dediği çay uyurken bile yağ yaktırıyor

MORİNGA ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

Ülkemize son dönemde giriş yapan moringa bitkisi birçok hastalığa karşı tedavi edici bir rol oynuyor. Ülkemizde bu bitkinin genel olarak yapraklarından elde edilen çayından istifade ediliyor. Özellikle, zayıflatma etkisi üzerinde durulan moringa çayı zengin mineral ve vitamin içeriği ile birçok hastalığın tedavisinde etkin rol oynuyor. Şifalı çay adı da verilen moringa çayını düzenli tüketmek gerekiyor.

Moringa yüksek oranda A, C ve E vitamini içeriyor. Ayrıca bünyesinde bulundurduğu kalsiyum, potasyum ve proteinle insan sağlığı için etkili bir rol oynuyor.

Moringanın yaprağında ve tohumlarında bulunan askorbik sayesinde yüksek antioksidan içeriyor ve bağışıklık sistemini koruyor.

Yüksek A vitanini içeriğiyle göz sağlığını koruyor.

Sindirim sisteminin çalıştırıyor, kabızlığı önlüyor.

Metabolizma üzerinde son derece etkin rol oynuyor. Metabolizmayı hızlandırıyor ve yağ yakımını kolaylaştırıyor.

Tokluk hissi veriyor ve zayıflamaya yardımcı oluyor.

Moringanın yaprağı, doğal bir anti-aging görevi görüyor ve yaşlanmayı geciktiriyor.

Yeşil çayın pabucunu dama atacak: Dünyanın süper besin dediği çay uyurken bile yağ yaktırıyor

Moringa çayını düzenli kullananlarda cilt kırışıklıkları azalıyor ve daha gergin bir cilt oluşuyor. Moringa tozu, cilt maskesi olarak da kullanılıyor.

Kolesterol düzeyini dengeliyor

Beyin fonksiyonlarının korunmasında fayda sağlıyor.

Moringa tozu vücuttaki glikoz oranını düşürerek şeker hastalığına karşı koruyor.

Antioksidan özelliğiyle karaciğer hastalıklarını tedavi edici özellik sağlıyor.

MORİNGA ÇAYI NASIL KULLANILIR?

Moringa çayı, Türkiye’de genelde poşet çay şeklinde bulunuyor. Bu sebeple kullanımı ve hazırlanması oldukça basit.  Çayın üzerine kaynar su dökerek 4-5 dakika demlenmeye bırakıldıktan sonra tüketebiliyorsunuz.  Moringa çayını her gün düzenli olarak tüketmeniz tavsiye ediliyor. Ancak hamilelerin moringa çayını tüketmeleri, rahimde kasılmalara neden olacağı için önerilmiyor.  

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...