Tgrt Haber
26 Kasım 2021 17:18

Nu varyantı Avrupa'da: İlk Belçika'da görüldü, Türkiye detayı dikkat çekti

Güney Afrika'da ortaya çıkan ve şimdiye kadar en korkutucu varyant olduğu düşünülen Nu varyantı (B.1.1.529) Avrupa'ya sıçradı. Koronavirüsün daha bulaşıcı olduğu belirtilen yeni varyantının Avrupa'da ilk görüldüğü ülke Belçika olurken, kritik gelişmedeki Türkiye bağlantısı dikkat çekti. İşte yeni mutasyondaki Türkiye tehlikesinin detayı...

Nu varyantı Avrupa'da: İlk Belçika'da görüldü, Türkiye detayı dikkat çekti
nu varyantı,belçika,güney afrika,mutasyon,covid-19,koronavirüs

Geçtiğimiz günlerde Güney Afrika'da ortaya çıkan ve zamanla yayılmaya başlayan Nu varyantı (B.1.1.529), yayılmaya başladı. Nu varyantının keşfedilmesiyle beraber bazı ülkeler Afrika sınırlarını kapatsa da yeni mutasyon Avrupa'ya sıçradı. Belçika, Nu varyantının görüldüğü ilk Avrupa ülkesi oldu. 

Belçika Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke, yeni mutasyonun aşısız bir kişide tespit edildiğini ifade ederek, şahsa 22 Kasım’da yapılan testin pozitif çıktığını duyurdu.

BİRÇOK ÜLKE AFRİKA SINIRLARINI KAPATTI

Öte yandan Nu varyantı, şimdiye kadar İsrail ve Hong Kong'da görüldü. 32 kez mutasyona uğradığı düşünülen ve yüksek bulaş oranı bulunan Nu varyantı nedeniyle birçok ülke Afrika sınırlarını kapadı; İngiltere, İsrail, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Fransa, Japonya

Nu varyantı Dünya Sağlık Örgütü'nü de harekete geçirdi, bilim insanları yeni varyant nedeniyle acil olarak toplanma kararı aldı. 'Süper varyant' olarak da adlandırılan mutasyonun Delta'ya oranla ise iki kat daha güçlü ve bulaşıcı olduğu düşünülüyor. 

ENDİLEŞENDİREN TÜRKİYE BAĞLANTISI

Avrupa'da ilk olarak Belçika'da görülen Kovid-19'un Nu varyantının ülkeye nasıl geldiğiyle ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Ulusal Referans Laboratuvarı'na göre; Nu varyantı tespit edilen kişinin Mısır'dan Türkiye aktarmalı olarak Belçika'ya dönen bir yolcu olduğu belirlendi. Virüsün Türkiye'de inen yolculara bulaşıp bulaşmadığı konusu ise endişelere neden oldu.

Nu varyantı Avrupa'da: İlk Belçika'da görüldü, Türkiye detayı dikkat çekti

''EN KÖTÜ VARYANT''

Güney Afrikalı bilim adamları da yeni varyanttan endişe duyuyorlar. Birleşik İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) uzmanı şunları söyledi: “Bu, şimdiye kadar gördüğümüz en kötü varyanttır.” Bilimsel Danışma Grubu üyesi Prof. Neil Ferguson şunları söyledi:

"B.1.1.529 varyantının bağışıklıktan kaçma potansiyeline sahip olabileceği endişesi var. Ayrıca bu varyantın Güney Afrika'daki vaka sayılarında hızlı bir artışa neden olduğu görülüyor.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...