Tgrt Haber
14 Temmuz 2014 17:57

Nurullah bebeğin şifası Singapur'dan geldi

Doğduğu günden bu yana ilik nakli bekleyen 11 aylık Nurullah Berk İnal'a uygun ilik Singapur'dan geldi. Türkiye'nin ilik bulabilmesi için seferber olduğu Melis Akbaş'la aynı bölümde tedavi gören Berk bebeğin babası Yalçın İnal, "Belki de oğlum Melis'in odasındadır. İnşallah Melis'in şansı bize de uğrar, biz de Melis gibi ilik naklini atlatır ve evimize gideriz" dedi.

Nurullah bebeğin şifası Singapur'dan geldi
nurullah bebek, singapur, şifa,

İzmir'de doğduğu günden bu yana mermer kemik hastalığı olarak bilinen osteopetroz tanısıyla tedavi gören 11 aylık Nurullah Berk bebeğe uygun ilik Singapur'dan bulundu. Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Servisi'nde ilik nakli için gün sayan Berk bebeğin babası Yalçın İnal, "İliğimiz geldi, biz de Melis'in tedavi olduğu bölümdeyiz. Belki de oğlum Melis'in odasındadır. İnşallah Melis'in şansı bize de uğrar, biz de Melis gibi ilik naklini atlatır ve evimize gideriz" diye konuştu. Manisa'nın Kula ilçesinde Yalçın ve Pınar İnal'ın ilk ve tek çocukları olan 11 aylık Nurullah Berk İnal, doğduğu günden bu yana mermer kemik hastalığı olarak bilinen osteopetroz tanısıyla İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyordu. İlik nakli beklediği her gün için gözlerini kaybetme riski taşıyan Berk bebeğe uygun ilik Singapur'dan bulundu. 11 aylık ilik bekleme süreci nedeniyle yüzde 80 oranında görme yetisini kaybeden Berk bebek Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Servisi'ne getirildi. Berk İnal'ın ilik nakli olabilmesi için önce kemoterapi görmesi gerekiyor. Berk bebeğe uygulanacak ilik nakil işlemi ise üç gün süren tedavinin ardından yapılacak.
"İZMİR'E GEZMEK İÇİN GELMEK İSTİYORUZ"
Bebeklerinin doğumundan bu yana İzmir'e tedavi için geldiklerini söyleyen baba Yalçın İnal, Berk İnal'ın görme yetisini yüzde 80 oranında kaybettiğini belirterek, "İleride nakil olduktan sonra bir umut daha iyi görebileceğini söylüyorlar. Nakil olduktan sonra gözlerinin tedavisi için müracatta bulunacağız. İlik 3. ya da 4. ayda bulunsaydı gözlerini kaybetmemiş olacaktı" dedi. Berk İnal sağlığına kavuştuktan sonra artık İzmir'e tedavi için değil gezmek için gelmek istediklerini kaydeden İnal, ilik bulma sürecinde ilik nakli başarı ile gerçekleştirilen Melis Akbaş ve babası Bahadır Akbaş'ın kendilerine umut olduklarını söyledi. Oğlu Berk'in Melis'le aynı bölümde tedavi gördüğünü ifade eden Yalçın İnal şöyle konuştu: "İliğimiz geldi, biz de Melis'in tedavi olduğu bölümdeyiz. Belki de oğlum Melis'in odasındadır. İnşallah Melis'in şansı bize de uğrar, biz de Melis gibi ilik naklini atlatır ve evimize gideriz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...