Tgrt Haber
08 Haziran 2021 20:15

Öğretim görevlileri ve üniversite personelleri aşılanacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üniversitelerde yüz yüze eğitime geçilmesi için öğretim görevlileri ve üniversite personellerine Kovid-19 aşısında öncelik tanınacağını duyurdu.

Öğretim görevlileri ve üniversite personelleri aşılanacak
üniversite,aşı,koronavirüs,öğretim görevlisi,personel

Dünyada en çok koronavirüs aşısı yaptıran ülkeler arasında yer alan Türkiye'de öncelikli gruplara bir yenisi daha eklendi. Yeni eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitime geçilmesi için yapılan değerlendirmeler çerçevesinde, öğretim görevlileri ve üniversite personellerine de aşılamada öncelik verildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bir meslek grubu daha aşı programında yerini alıyor. Üniversitelerimizin Eylül'de yüz yüze eğitime başlayabilmesi için öğretim üyelerimizin ve üniversite personellerinin aşılanmasına da yarın başlıyoruz. Bu güce güvenin."

SANAT CAMİASI DA AŞILANACAK

Bakan Fahrettin Koca, bugün yaptığı açıklamada müzisyen, film ve dizi prodüksiyon ekiplerinin de aşılamaya dahil edildiğini belirtip, "Aşı hakkı e-nabız üzerinden tanımlananların, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alması gerekiyor. Bakan Koca paylaşımında, "Her geçen gün yeni meslek ve yaş grupları eklenerek ülkemizi en kısa sürede salgın gündeminden çıkaracağız. Bu güce güvenin" dedi.

31 MİLYON 405 BİN AŞI YAPILDI

Öte yandan koronavirüs aşı sayısında son bilanço belli oldu. Sağlık Bakanlığı, koronavirüsle mücadele kapsamında yapılan birinci ve ikinci doz toplam aşı miktarının bu akşam itibarıyla 31 milyon 405 bin 203'e yükseldiğini duyurdu. İlk doz aşı olanların sayısı 18 milyon 113 bin 715, ikinci doz aşıyı olanların sayısı ise 13 milyon 192 bin 488 olarak açıklandı. En çok aşı yapılan il, 5 milyon 234 bin 215 aşıyla İstanbul oldu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...