• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    106914
  • up
    USD
    5.6946
  • up
    EURO
    6.3009
  • down
    GBP
    7.3347
  • up
    Altın
    269.626
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 01.01.2019 - 18:10 Yorum : 0

Öksürüğü anında kesen ikili: Siyah turp ve bal

Siyah turp ve bal alternatif tıpta öksürük, bronşit ve diğer solunum sistemi rahatsızlıkları için doğal bir çare olarak kullanılmıştır. Bu olağanüstü öksürük şurubu hoş bir tada sahiptir ve hazırlanması çok kolaydır.

Öksürüğü anında kesen ikili: Siyah turp ve bal

Siyah turpun her zaman kırmızıya oranla daha sağlıklı olduğu söylenmektedir. C vitamini açısından kara turp, portakal ve diğer meyvelerden daha üstündür. 

C vitamini eksikliği olanlara kara turp tüketilmesi şiddetle tavsiye edilmektedir. Özellikle kışın siyah turpun içerisina bal koyarak tüketmek hem hastalıkların giderilmesine yardımcı olur hem de bağışıklık sitemini hızlı bir şekilde güçlendirir. C vitamini almak kış aylarında özellikle önemlidir, çünkü gribin ve soğuk algınlığının önlenmesinde inanılmaz derecede fayda sağlar.  

Siyah turp ve bal sağlık açısından çeşitli faydalar sağlamaktadır. Siyah turp ve balın nasıl hazırlandığını anlatmadan önce ilk olarak faydalarından bahsetmemizde yarar var.

İşte siyah turp ve balın faydaları

1- İçerdiği yüksek miktardaki antioksidandan dolayı kan damarlarını hasardan korur. İnme ve felç riskini azaltır. 

2- Düzensiz kalp atışları, yorgunluk ve kas kramplarının düzelmesine yardımcı olur. 

3- Kabızlığı önleyerek sindirim sitemini kolaylaştırır. 

4- Ter atmamızı sağlayarak toksinlerin hızlı bir şekilde atılmasını sağlar. 

5- Öksürüğün kesilmesine yardımcı olur. Bronşiti hızlı bir şekilde geçirir, balgam söktürücü özelliği bulunmaktadır. 

Siyah turp bal nasıl hazırlanır?

1- Siyah turp ve balı hazırlaması oldukça kolaydır. 

2- İlk olarak turpu yıkayın.

3- Siyah turpun tepesini kesin ve küçük bir delik oluşturun.

4- Daha sonra içerisine bir miktar bal ekleyip, turbu bardağın üzerine yerleştirin. Çünkü turpun altından sızıntı olacaktır ve siz o sızıntı halinde bardağın içerisine akan sıvıyı içeceksiniz. 

5-  Bu işlem için 12 saat beklemeniz gerekmektedir. 12 saatin sonunda bardağa akan sıvıyı tüketmeye başlayabilirsiniz.

Etiketler : öksürük siyahturp bal
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber