Tgrt Haber
08 Ekim 2014 09:13

Okullarda Ebola alarmı

Türkiye'de okuyan 113 Somalili öğrenci ülkeye giriş yapınca Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti…

Okullarda Ebola alarmı
okullar, ebola salgını, ebola alarmı,

Batı Afrika ülkelerinde ve son olarak İspanya'da görülen ölümcül “ebola” virüsünün Türkiye'ye ye sıçrama ihtimaline karşılık Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) okullarda alarm durumuna geçti. MEB; Ankara, Bursa, Kayseri, Konya, İzmir ve Manisa'daki Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde öğrenim gören 113 Somalili öğrencinin okulların açılmasıyla Türkiye'ye geldiğini ve nasıl bir tedbir almaları gerektiğini Sağlık Bakanlığı'na sorduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı da “Bu öğrencileri 21 gün takip edin. Ateş başta olmak üzere diğer semptomlar görülürse hemen en yakın sağlık kuruluşuna başvurun” diye MEB'e uyarıda bulundu. Sağlık Bakanlığı, takip uygulamasının Batı Afrika ülkelerinde ebola salgını süresince devam etmesini de istedi. Diğer taraftan ebola virüsüne karşı özellikle uluslararası giriş noktalarında geniş güvenlik önlemlerinin alındığı da öğrenildi.
Buna göre virüsten etkilenmiş bölgelerden gelen uçaklarda ebola virüs hastalığına yönelik bilgilendirme anonsları yapılmaya başlandı. Seyahat eden vatandaşlara seyahat sağlığı hizmeti sunan Seyahat Sağlığı Merkezlerinin sayısı 32'den 45'e çıkarıldı. Virüs ile ilgili Türkçe, İngilizce ve Fransızca bilgilendirme broşürleri hazırlanarak etkilenmiş bölgelerden gelen uçaklarda dağıtılmaya başlandı.

Gökhan KAYA / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...