Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ocak 2022 06:14

Pandeminin sonu yakın: Omicron'da umut veren Delta ayrıntısı

Uzmanlar, Delta varyantına yakalananlara Omicron bulaşabileceğini, ancak Omicron ile enfekte olanların Delta’ya yakalanamayacağını ortaya çıkardı.

Pandeminin sonu yakın: Omicron'da umut veren Delta ayrıntısı
omicron,,delta,,koronavirüs,,covid 19,,sağlık,,pandemi,,virüs,

Almanya, Belçika, İsviçre, Polonya ve Brezilya'da vaka rekoru kırılırken bir yandan da gevşeme adımları atılıyor. Çekya'da aşı şartı kaldırıldı. İngiltere karantina mecburiyetini bitirdi. Güney Afrika'da yapılan bir araştırma, Omicron geçirenin Delta'ya karşı korunduğunu ortaya koydu

Güney Afrikalı araştırmacılar, Omicron’un daha az şiddetli hastalığa sebep olduğu ve Delta varyantına karşı koruma sağladığı için pandeminin sonunu hızlandırabileceğini açıkladı. Kasım ve aralık aylarında Omicron varyantı ile enfekte olmuş 23 kişiden alınan numunelerin kullanıldığı çalışma, daha önce Delta varyantına yakalananlara Omicron bulaşabileceğini, ancak Omicron ile enfekte olanların Delta’ya yakalanamayacağını ortaya çıkardı.

Çalışmaya katılan 23 kişiden 14’ünün hastaneye kaldırıldığı, sadece birinin ek oksijene ihtiyaç duyduğu da açıklandı. Ayrıca Omicron, daha bulaşıcı olsa da, pek çok ülkeden alınan hastane ve ölüm verileri, daha az ciddi hastalığa sebep olduğunu gösterdi. Afrika Sağlık Araştırmaları Enstitüsünden Alex Sigal “Virüsün şiddetli hastalık insidansı azalacak ve enfeksiyon bireyler ve toplum için daha az rahatsız edici hâle gelecek” dedi. Öte yandan, bilim insanları, Omicron’un daha önce Delta ile enfekte olmuş 14 kişiden alınan 18 numuneye karşı da test edildiğini ve antikorlardan “kapsamlı kaçış” gösterdiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...