Tgrt Haber
15 Ağustos 2022 16:53 - Güncelleme : 15 Ağustos 2022 17:05

Omicron varyantını hedef alan Covid aşısı İngiltere’de başladı! Senede bir doz yeterli

İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA), Omicron varyantını doğrudan hedef alan yeni aşıya onay verdi. Moderna kurumunun Covid-19 için geliştirdiği bu yeni nesil aşı, aynı zamanda orijinal virüse karşı daha etkili.

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Omicron varyantını hedef alan Covid aşısı İngiltere’de başladı! Senede bir doz yeterli
omicron varyantı,koronavirüs aşısı,covid-19

Moderna kurumunun Covid-19 salgını için geliştirdiği ve Omicron’u hedef alan yeni aşıya onay veren ilk ülke İngiltere oldu. Yeni tip aşının Omicron varyantının haricinde virüse karşı da etkisinin güçlü olduğu düşünülüyor. Yeni nesil aşı, covid-19 için üretilen birinci ve ikinci doz hatırlatma aşılarının güncellenmiş versiyonu olarak biliniyor.

Omicron varyantını hedef alan Covid aşısı İngiltere’de başladı! Senede bir doz yeterli

SENEDE BİR DOZ YETERLİ

mRNA-1273.214 isimli aşının yılda bir kez vurulacağının yeterli olduğunu söyleyen Moderna'nın Baş Tıbbi Sorumlusu Dr. Paul Burton, daha önce aşının insanlarda Covid-19'a karşı çok fazla antikor oluşturacağını ve aşının sadece yetişkin kullanımım için onay aldığını söylüyor. Moderna’nın üst düzey yöneticilerinden Stephane Bancel da yeni nesil aşının İngiltere’de insanların bu kış Covid-19’dan korunmasında çok önemli rol oynayacağını belirtiyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...