Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Aralık 2021 11:59

İşte Omicron’a dair ilk bilimsel veriler: Yeniden enfekte ediyor, bağışıklıktan kaçıyor

Yeni varyant Omicron’un önceki varyantlara oranla 3 kat daha fazla yeniden enfekte etme yeteneğine sahip olduğunu duyuran bilim insanları bu durumun, önceki enfeksiyonun Omicron'dan korumadığına dair ilk bilimsel bulgulardan biri olduğunu söyledi.

İşte Omicron’a dair ilk bilimsel veriler: Yeniden enfekte ediyor, bağışıklıktan kaçıyor
omicron,,covid 19,,koroanvirüs,,sağlık,,enfeksiyon,,bağışıklık,

Güney Afrika'da Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NICD) Omicron varyantıyla ilgili yeni kanıtlara ulaştı. Enstitünün elde ettiği en son epidemiyolojik kanıtların, daha önceki enfeksiyonla elde edilen bağışıklıktan Omicron’un kaçabileceğini ve yeni varyantın üç katı oranında enfeksiyona neden olduğunu gösterdiği belirtildi.

OMİCRON ÖNCEKİ BAĞIŞIKLIKTAN KAÇIYOR

NICD ile birlikte çalışma yürüten Güney Afrika Epidemiyolojik Modelleme ve Analiz Merkezi ise son bulguların "Omicron'un önceki enfeksiyondan kalan bağışıklıktan kaçma kabiliyetine dair bilimsel kanıt sağladığını" söyledi.

‘ÖNCEKİ ENFEKSİYON OMİCRON’DAN KORUMUYOR’

NICD uzmanı Anne von Gottberg, "Önceki enfeksiyonun Omicron'dan koruma sağlamadığına inanıyoruz" dedi.

Von Gottberg, yeni ortaya çıkan Omicron varyantıyla ilgili erken araştırmaları özetledi. Doktorların "Omicron Covid-19'un yeniden enfeksiyonlarında bir artış" gördüklerini belirten Gottberg, ülkede vaka sayılarının katlanarak artacağına inandıklarını söyledi.

“AŞILAR CİDDİ HASTALIKLARA KARŞI KORUMA SAĞLAR”

Aşıların ciddi hastalıklara karşı koruma sağlayacağını düşündüklerini vurgulayan Gottberg, Aşılar her zaman ciddi hastalıklara, hastaneye yatışlara ve ölümlere karşı koruma sağlamıştır” diye konuştu.

Ulaşılan ilk verilere göre Omicron'un daha önceki varyantlara göre daha az şiddetli hastalığa neden olabileceğini gösterdiğini belirten aynı enstitüden bilim insanları, ancak bu durumun ilk Omicron vakalarının çoğunun daha genç bireylerde tanımlanması ile ilgili de olabileceğini söyledi. Uzmanlar varyantın daha yaşlı kişileri enfekte etmesi ile tablonun ciddileşebileceği vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...