Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ocak 2022 15:21

Delta'dan sonra Omicron'da 'süper bağışıklık' müjdesi!

Bilim insanlarının Avusturya'da Omicron ve Delta varyantları ile ilgili yeni araştırması dikkat çekti. Tıpkı Delta varyantında olduğu gibi Omicron varyantında da aşılama ve doğal enfeksiyon birleşiminin güçlü koruma sağladığı açıklandı. Bilim insanlarına göre, aşılama sonrası Omicron ve diğer varyantlara maruz kalma, virüsün bağışıklık tepkisini çeşitlendirebilir ve gelecekteki varyantlara karşı ciddi koruma sağlayabilir.

Delta'dan sonra Omicron'da 'süper bağışıklık' müjdesi!
Omicron,koronavirüs,Delta,süper bağışıklık

Dünya genelinde etkisini sürdüren koronavirüsle ilgili her geçen gün yeni araştırma gündeme geliyor. Delta ile mücadele devam ederken Omicron varyantı tüm hesapları alt üst etti. Bilim insanlarının yaptıkları son araştırma Delta'nın baskın olduğu zamana ait kanıtların Omicron için de geçerli olabileceğini gösteriyor. Bir önceki araştırmalarda ise Omicron geçirenin Delta'ya karşı korunduğu ortaya konuldu.

Delta'dan sonra Omicron'da 'süper bağışıklık' müjdesi!

Daha eski yapılan araştırmalar tam aşılamadan sonra koronavirüse yakalanan kişilerin enfeksiyona karşı çok daha iyi korunduğu ve 'Süper Bağışıklığa' sahip olduğunu ortaya çıkarmıştı.

ERKEN ARAŞTIRMA

Avusturya'da yapılan erken araştırmalar aynı durumun Omicron varyantında da geçerli olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre, tam aşılama sonrası Omicron ve diğer varyantlara maruz kalma, bağışıklık tepkisini çeşitlendirebilir ve insanlara gelecekte çıkacak varyantlara karşı koruma sağlayabilir.

AŞILANMANIN ÖNEMİ

Süper bağışıklığın temelinde aşılamanın yattığı aktarılmıştı. Delta dalgası sırasında koronavirüse yakalanmış ve aşılanmış kişiler hastalığa yüzde 1.000'e kadar daha etkili seviyelerde antikorlar üretti.

Araştırmacılar, süper bağışıklığın Omicron'a etkisini anlamak için henüz yeterli veri toplamadı ancak Mikrobiyoloji ve immünoloji yardımcı doçenti Tafesse, "Aşılanmış ve hastalığa yakalanmış kişilerin yüksek düzeyde korumaya sahip olacağını düşünüyoruz" dedi.

Delta'dan sonra Omicron'da 'süper bağışıklık' müjdesi!

‘TAHMİN EDİLEMEZ’

Yapılan tüm araştırmalara rağmen, Koronavirüs enfeksiyonu bilim insanları için hala 'tahmin edilemez' olmayı sürdürüyor. Keşfedilen süper bağışıklık da Kovid-19'un sonu anlamına gelmiyor. Herhangi bir noktada tekrardan başka bir varyant ortaya çıkabilir ve planlar en baştan değişebilir.

‘DELİLİK OLUR’

Northwestern Üniversitesi Feinberg Tıp Fakültesi'nden Dr. Robert Murphy “Bilinçli olarak hastalığa yakalanmaya çalışmak tıpkı dinamitle oynamak gibi delilik olur" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...