Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Aralık 2021 06:32

Omicron’u ilk tespit eden doktor: Korkmayın 5 günde bir şey kalmıyor

Dr. Angelique Coetzee, Delta varyantından daha bulaşıcı olan Omicron’un semptomlarının daha hafif olduğunu açıkladı.

Omicron’u ilk tespit eden doktor: Korkmayın 5 günde bir şey kalmıyor
omicron,varyant,koronavirüs,kovid 19,covid 19

Son günlerde dünyanın gündeminde olan Omicron varyantını ilk tespit eden Güney Afrikalı Dr. Angelique Coetzee, bir iyi bir de kötü haber verdi.

Doktorun açıklamasına göre; Omicron, Delta varyantından daha bulaşıcı fakat semptomları daha hafif. Hastaneye yatışlara bakıldığında ufak bir artış olduğunu belirten Coetzee “Yükselişin olduğu doğru. Fakat çoğunlukla da aşı olmamış kişiler. Omicron’un semptomları Delta’ya göre daha az. Delta öldürüyordu. Bu yüzden insanlar yeni varyantı öğrenince büyük endişe duydu.

Fakat Omicron, Delta gibi tehlikeli değil. Bu varyanta yakalanan kişiler beş gün yatıyor sonra hızlı bir şekilde iyileşiyor. Ayrıca mutlaka aşı olmalıyız. Çünkü bütün varyantlarda olduğu gibi Omicron’a yakalanan kişilerde de aşı olanlar çok daha hafif atlatıyor. Afrika’da aşılama oranı artırılmalı. Çünkü herkes güvende olmadan hiç kimse güvende olmayacak” dedi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...