Tgrt Haber
27 Ocak 2022 12:05 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 00:25

'Gizli Omicron' BA.2 ile ilgili korkutan araştırma! Atasından 1,5 kat daha bulaşıcı

Dünyayı kasıp kavuran Omicron’un alt varyantı BA.2’nin üzerindeki sır perdesi kalkmaya başladı. BA.2 ile ilgili korkutan ilk veriler İngiltere’den geldi.

'Gizli Omicron' BA.2 ile ilgili korkutan araştırma! Atasından 1,5 kat daha bulaşıcı
Omicron,BA.2 varyantı,Koronavirüs

Dünya 2 yılı aşkın süredir Koronavirüs’ün gölgesinde yaşıyor. Yeni varyantları ile varlığını devam ettiren Koronavirüs’ün Omicron varyantından türeyen yeni bir varyant ortaya çıktı.  BA.2 olarak adlandırılan varyant ile ilgili ilk veriler gelmeye başladı. İngiltere’de sağlık yetkilerine göre ‘gizli Omicron’ denilen BA.2’nin atası Omicron’dan 1,5 kat daha fazla bulaşıcı. Ancak hastaneye yatış riskinde orijinalinden farksız. Ayrıca ilk verilere göre, Omicron’a kıyasla aşılardan daha iyi kaçabiliyor. 

DANİMARKA’DA BASKIN TÜR HALİNE GELDİ

Bugün Omicron, dünyadaki tüm vakaların yüzde 98'ini oluşturuyor. Ancak Danimarka'da Omicron’un alt varyantı BA.2’nin baskın tür haline geldiği kaydediliyor. Danimarka’da BA.2, 2021'in son haftasında tüm Covid-19 vakalarının yüzde 20'sini, 2022'nin ikinci haftasında vakaların yüzde 45'ini oluşturduktan sonra baskın tür haline geldi. 

Danimarka Sağlık Bakanı Magnus Heunicke, yaptığı konuşmadan şunları söyledi: "BA.2 varyantının daha fazla hastalığa neden olduğuna dair bir kanıt yok ancak daha bulaşıcı.” 

'Gizli Omicron' BA.2 ile ilgili korkutan araştırma! Atasından 1,5 kat daha bulaşıcı

DSÖ AÇIKLADI: 40’I AŞKIN ÜLKEDE GÖRÜLDÜ 

Danimarka'nın en önemli bulaşıcı hastalık otoritesinin yaptığı ilk hesaplamalara göre BA.2'nin BA.1'den 1,5 kat daha bulaşıcı olabileceğini gösteriyor. BA.2, bilim insanlarının izlemesi zor olduğu için "gizli Omicron" olarak adlandırılıyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre yeni alt varyant, İngiltere, İsveç, Norveç, Singapur ve Hindistan dahil 40'tan fazla ülkede görüldü.  Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı, BA.2'yi "incelenmekte olan varyant" olarak belirlendi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...