Tgrt Haber
21 Temmuz 2022 16:50 - Güncelleme : 22 Temmuz 2022 12:00

100 yıl yaşayan Asyalılar’ın sırrı bu besinde gizli! Vücudu yeniliyor, ömrü uzatıyor

Dünyanın en uzun yaşayan insanlarının bölgesi olarak bilinen Asya, farklı coğrafya ve yemek kültürüne sahiptir. 100 yılı aşkın yaşamlarıyla dikkat çeken ülkelerin başında ise Japonya yer alıyor. Japonya’nın bazı bölgelerinde, insanlar 95 yaşının altında öldüklerinde genç öldükleri kabul ediliyor. Bu durumun, yaşadıkları coğrafyayla ilgisi olduğu belirlenmiş olsa da yapılan araştırmalar beslenme şekillerinin, bölge insanının uzun yaşamasında etkisi olduğunu vurguluyor.

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
100 yıl yaşayan Asyalılar’ın sırrı bu besinde gizli!  Vücudu yeniliyor, ömrü uzatıyor
soya filizi,soya fasulyesi,bağışıklık sistemi,japonlar

Kültürümüzde çok da alışık olmadığımız ancak tüketildiğinde sağlık üzerinde sayılamayacak kadar çok faydaya sahip olan soya filizinden söz ediyoruz. Uzmanlar, Asyalılar’ın mutfaklarından eksik etmediği ve faydalarını saymakla bitiremediği bu besini, ısrarla tüketmemizi öneriyor. Mikroherküller olarak bilinen soya filizi özellikle Doğu Asya’da sık kullanılıyor. Günümüzde soya filizini market reyonlarında bulmak mümkün. İçinde vitamin ve mineralleri barındıran soya filizinde ayrıca lif, karbonhidrat, demir, kalsiyum, potasyum, a vitamini, c vitamini, protein ve yağ bulunuyor.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ DESTEKLİYOR

Bağışıklık sisteminin desteklenmesinde en önemli rolü vitamin ve mineraller üstleniyor. Bunların başında ise C vitamini geliyor. Yetişkin bireylerde günlük C vitamini ihtiyacı kadınlarda 75 miligram, erkeklerde ise 90 miligram civarında.  100 gram soya filizi ise yaklaşık 15 miligram civarında C vitamini içeriyor.  Sonuç olarak soya filizi, günlük C vitamini ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılıyor.

100 yıl yaşayan Asyalılar’ın sırrı bu besinde gizli!  Vücudu yeniliyor, ömrü uzatıyor

KEMİK GELİŞİMİNE YARDIMCI OLUYOR

Yapılan birçok araştırma 50 yaş üstündeki kadınların %50, erkeklerin ise %25’lik kısmında hayatının bir bölümünde osteoporoz sebebiyle kemik erimesi yaşayabileceğini gösteriyor. Soya filizi içeriğinde Manganez minerali bulunuyor. Manganez kemiklerin güçlenmesi için büyük ölçüde önem taşıyan bir element. D vitamini, kalsiyum, magnezyum, bor, bakır ve çinko ile birlikte kombin edildiğinde özellikle kadınlardaki kemik kütlesinde iyileşme gözlemleniyor.  Bu nedenle Manganez içeren soya filizi, osteoporoz riskinin azalmasında yardımcı olan önemli bir besin niteliği taşıyor.

GÖZ SAĞLIĞINA DESTEK OLUYOR

Göz sağlığı için önemli minerallerin başında folat minerali geliyor. Soya filizi ise folat içeriği sebebiyle gözlerin daha sağlıklı olmasına yardımcı oluyor.  50 yaşın üzerindeki bireylerde sıkça görülen maküler dejenerasyon, göz rahatsızlıklarından biri olarak görme kaybına sebep oluyor. Bu nedenle vitamin ve mineral içeriği zengin olan soya filizinin beslenme listesine eklenmesi göz sağlığını korumada da önem taşıyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...