Tgrt Haber
04 Temmuz 2022 16:24 - Güncelleme : 04 Temmuz 2022 16:38

Önce grip dediler sonra uzun Covid! Gerçek bambaşka çıktı

İngiltere’de rahatsızlanan 12 yaşındaki kıza çocuğuna önce gribal enfeksiyon, ardından uzun Covid-19 teşhisi kondu. Bir türlü iyileşmeyen ve nefes almakta zorlanan kızın kanser olduğu ortaya çıktı. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Daily Mail
Önce grip dediler sonra uzun Covid! Gerçek bambaşka çıktı
Kanser,Grip enfeksiyonu,Uzun Covid

İngiltere’de yaşayan 12 yaşındaki Imogen Selvester, rahatsızlanması üzerine ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Selvester’a grip enfeksiyonu teşhisi koyan doktorlar, hastanın bir türlü iyileşmemesi nedeniyle uzun Covid-19 teşhisi koydu. Bir türlü eski sağlığına kavuşamayan Selvester, annesinin yüzünün renginin sarıya döndüğünü fark edilmesi üzerine yeniden hastaneye kaldırıldı. Göğüs röntgeni bir dizi tümör olduğunu ortaya çıkardı. Doktorun yanlış teşhisi nedeniyle 12 yaşındaki kız, kanseri erken evrede yakalama fırsatını kaçırdı. 

DOKTORLAR UZUN COVİD-19 SANDI 

Şubat ayında Imogen, kaşıntılı cilt, gece terlemeleri ve yorgunluk şikayetiyle doktora başvurdu. Annesi Natalie Bloxham’un boynunda olağandışı yumrular fark etti. Doktorları, Imogen'in viral bir enfeksiyonu olduğunu düşündü ve semptomları düzelmemesi halinde üç hafta sonra tekrar gelmelerini söyledi. Ancak Imogen o sırada Covid'e yakalandı ve doktorlar daha sonra pandemiye neden olan virüs tarafından bu semptomların kötüleştiğini düşündü. Ancak gerçek bambaşka çıktı. Boynundaki şişlikler hala geçmeyince hastane tarafından Imogen'a daha kapsamlı ve ayrıntılı testler yapıldı. 

3. EVRE KANSER ÇIKTI 

Bloxham, kanser belirtisi olan sarılık geçirdiğini fark ettikten sonra kızını tekrar hastaneye kaldırdı. Taramalar, gencin kalbi ve nefes borusu çevresinde vücuduna pompalanan kan ve oksijeni kısıtlayan bir dizi tümör ortaya çıkardı. Daha ileri testler, Imogen'in üçüncü evre kanser Hodgkin lenfoması olduğunu gösterdi.

Kanser, vücutta normalde enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olan bir damar ve lenfatik sistemde gelişiyor. Nadir bir kanser olarak kabul edilmekle beraber İngiltere’de her yıl 2.100 vaka teşhis ediliyor. Hastaların dörtte üçü 10 yıl veya daha fazla hayatta kalıyor. Tanı konmasından bu yana Imogen, tümörlerin boyutunu küçültmek için kemoterapi görüyor.

 

Kaynak: Daily Mail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...