Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Kasım 2021 09:47

Oxford Üniversitesi açıkladı! Koronavirüs'te yeni varyant alarmı

Kovid-19, yeni varyantlarıyla korku salmaya devam ediyor. Oxford Üniversitesi yeni bir varyant keşfetti ve iki varyantın birleşimi olması sebebiyle daha ölümcül olduğu ortaya çıktı.

Oxford Üniversitesi açıkladı! Koronavirüs'te yeni varyant alarmı
rekombinasyon,kovid-19,yeni varyant,Delta varyantı

Dünya 2 yıldır klasik Kovid-19 ile durmaksızın mücadele ediyor. Buna paralel olarak Kovid-19, Delta Delta Plus, Wu, Beta gibi varyantlarıyla dünyamızda kalma konusunda ısrarcı. Oxford Üniversitesi yaptığı bilimsel çalışmalar sonucunda iki Kovid varyantının bir kombinasyonu olan 'yeni bir süper varyant' keşfetti. Bilim insanlarına göre ABD'de iki farklı suşun bir araya gelmesiyle yeni bir süper varyant oluştu ve maalesef bu varyant kalıcı olacağa benziyor.

Oxford Üniversitesi açıkladı! Koronavirüs'te yeni varyant alarmı

OXFORD ÜNİVERSİTESİ UYARDI

Söz konusu 'Süper varyant', virüsün iki farklı suşu aynı konak hücreye bulaştığında ve çoğalırken birbirleriyle etkileşime girdiğinde ortaya çıkıyor. Bu durum Rekombinasyon adı verilen oldukça endişe verici bir sürecin yaşanmasına neden oluyor. Oxford Üniversitesi'nden bilim insanları, B.1.628 olarak adlandırılan bu varyantın genetik yapısını analiz ettiklerinde B.1.631 ve B.1.634'ten geldiğini ortaya çıkardılar. 

KABUSUN YENİ ADI: REKOMBİNASYON 

Oxford Üniversitesi'nden Oliver Pybus, 'rekombinasyonun ciddiye alınması gerektiği' konusunda uyardı. Bu varyantın 2021 boyunca ABD ve Meksika'da ortak dolaşımda olduğuna inanılıyor. Profesör Pybus, türün ABD'de 'kalıcı' olduğunun altını çizdi. Ayrıca Delta'dan daha ölümcül bir varyant olduğu düşünülürken aşıları da etkisiz hale getirebileceği kaydediliyor. 

Oxford Üniversitesi açıkladı! Koronavirüs'te yeni varyant alarmı

İNGİLTERE UYARMIŞTI

İngiltere'de Alfa, Beta, Delta ve Gama gibi daha bulaşıcı ve ölümcül varyantların birkaçının birleşmesiyle bir "süper varyant"ın ortaya çıkabileceği iddiasında bulunmuştu. Geçtiğimiz dönemde İngiltere’de Acil Durumlar için Bilimsel Danışma Grubu (SAGE) tarafından yayınlanan raporda yeni bir koronavirüs varyantının yüzde 35'lik ölüm oranına sahip olan MERS kadar ölümcül olabileceği bilgisi yer almıştı.  Dr. Zhengli 'Enfekte vakaların sayısı çok fazla olduğundan, bu koronavirüsün mutasyona uğraması ve seçilmesi için daha fazla fırsat sağladı' ifadelerini kullandı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...