Tgrt Haber
30 Eylül 2021 12:24

Özlem Türeci: 12 ayda bir aşı yapılabilir

Pfizer ile birlikte Covid-19 aşısı geliştiren, BioNTech'i eşi Uğur Şahin ile birlikte kuran Özlem Türeci yeni açıklamalarda bulundu.

Özlem Türeci: 12 ayda bir aşı yapılabilir
özlem türeci,aşı,covid-19,koronavirüs

BioNTech'i eşi Uğur Şahin ile birlikte kuran Özlem Türeci ABD televizyonu CNBC'ye yeni açıklamalarda bulundu. Görüntülü olarak bir programa katılan Türeci, ''Dünya koronavirüs korkusuyla yaşamamalı, Covid-19 yönetilebilir hale gelecek. Halihazırda koronavirüs daha yönetilebilir hale geldi'' dedi. Türeci, açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

''Buna rağmen yeni normale dönmemiz gerekecek. Çünkü bu virüs yıllarca bizimle birlikte olacak. BioNTech olarak sürekli bu yeni oluşan varyantları değerlendiriyoruz ve daha fazlası da gelecek. Şu an aktif olan varyantlar için üçüncü doz koronavirüs aşısı bağışıklık tepkisini tekrar yükseltiyor ve koruma sağlıyor.''

Özlem Türeci: 12 ayda bir aşı yapılabilir

Yeni Covid-19 varyantlarına hazırlıklı ve hızlı olmak gibi öncelikleri olduğunu belirten Türeci, ''Salgının gidişatı için daha fazla veriye ihtiyaç var fakat gelecek her 12 ayda ya da her 18 ayda bir koronavirüs aşısı yapılabileceğini öngörüyorum'' ifadesini kullandı.

Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca’nın koronavirüs aşısını geliştiren ekipte de çok sayıda kadın bilim insanı olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

''Cinsiyet dengesi bilimde çok önemli. BioNTech’in başarısındaki etmenlerden biri de bu. Çalışanlarımızın neredeyse yarısı kadın ve ayrıca üst yönetim seviyesinde de ekiplerimizin yarısı kadın. Fakat takımlarımızda şunu da fark ettim, biz sadece cinsiyet kotasını doldurmak için kadın almıyoruz. Tamamen doğal olarak seçim yapıyoruz ve basitçe çalışanlarımızın yarısı kadın oldu.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...