Tgrt Haber
27 Ekim 2021 09:09

Özlem Türeci ve Uğur Şahin’den yeni aşı açıklaması: AIDS’e karşı çalışmalar yapılıyor

Dünyada ilk koronavirüs aşısını geliştiren ve birçok dalda ödül kazanan Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, AIDS’ten korunmak için aşı geliştirme çalışması yaptıklarını açıkladı.

Özlem Türeci ve Uğur Şahin’den yeni aşı açıklaması: AIDS’e karşı çalışmalar yapılıyor
Özlem Türeci,Uğur Şahin,AIDS,aşı

İspanya'nın en prestijli ödülü olan Asturias ödülününü alan Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, Euronews’e açıklamalarda bulundu. Ödül sonrası açıklamalarda bulunan  Türeci, “Bu bizim için büyük bir onur, çok mutluyuz. Çünkü bu çok prestijli bir ödül. Ancak daha da önemlisi yaptıklarımızın tüm insanlığa hizmet etmesi ve katkı sağlaması” ifadesini kullandı.

“AŞI KARŞITLARINI ANLIYORUZ AMA…”

Koronavirüs aşısı olmayanlara çağrıda bulunan Uğur Şahin, “Öncelikle onları çekinceleri hakkında dinlemeliyiz. Çünkü ortalıkta çok yanlış bilgi dolaşıyor. İnsanlar kime güveneceklerini de bilmiyor. Bu konuda insanları bilgilendirmek öncelikle bizim görevimiz. Fakat bu görev aynı zamanda tüm topluma ait, çünkü halk arasındaki iletişimi korumalıyız. Aşı olan insanların diğer kişilerle iletişim halinde olması elzem. Toplumun bu konuda birlik olması ve farklı gerçeklerle görüş ayrılıklarına düşmemesi gerekli” şeklinde konuştu.

“AŞI YAKLAŞIK 30 YILLIK ARAŞTIRMANIN ÜRÜNÜ”

Kısa sürede aşı geliştirmelerine ilişkin insanların aşıya ilk başta çekingen davranmasıyla ilgili açıklama yapan Şahin,  “Bu aşı yaklaşık 30 yıllık bir araştırmanın ürünü. 100 metrelik bir yarışa hayatı boyunca hazırlanmış bir koşucuyu düşünün. Tamamıyla antrenmanlı ve pandemiye karşı düzenlenen yarışı en kısa sürede bitirmeye hazır. Tekrar söylüyorum, bu aşının arkasında 30 yıllık bilimsel bir araştırma var." İfadelerini kullandı.

“AIDS’TEN KORUNMAK AMACIYLA AŞI GELİŞTİRİYORUZ”

AIDS ve kansere karşı aşı geliştirme çalışmaları yaptıklarını açıklayan Uğur Şahin, “Şu anda farklı hastalıklara karşı tedavi geliştirme imkanına sahibiz. Elbette bir taraftan da MRNA teknolojisini hastalıklara karşı kullanmak istiyoruz. Verem ve sıtmaya karşı, insanlık neredeyse 100 senedir savaş veriyor. Örneğin şu anda AIDS'e karşı kesin bir tedavi yok. Bu hastalıktan korunmak amacıyla aşı geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında kansere karşı aşı geliştirmeye çalışıyoruz. İnsanların bağışıklık sistemini kansere karşı savaşta geliştirecek bir aşı…” şeklinde açıklamalarda bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...