Tgrt Haber
30 Mart 2015 17:15

Pakistan'da Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözü sonrası yapımına başlanan Pakistan'ın Pencab Eyaletindeni Hastane açıldı.

Pakistan'da Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi
recep tayyip erdoğan,hastane,,pakistan,

Pakistan'da 2010 yılında meydana gelen sel felaketinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan selden etkilenen Pencap Eyaletine gerçekleştirdiği ziyaret esnasında bölgeye yeni bir hastane yapılması sözünü vermişti. Bu söz üzerine harekete geçen Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Pencap Eyaleti Muzaffergarh Vilayetinde bir hastanenin inşaatını, donanımını ve tefrişatını gerçekleştirdi. 
Bölgenin en modern hastanesi olarak 2014 yılı haziran ayı sonunda faaliyete başlayan hastaneye Pencap Eyaleti Sağlık Bakanlığı tarafından Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi adı verildi. Hastane 50 yatak kapasitesiyle hizmet vermeye başlamış olup kurumumuzun katkılarıyla yatak kapasitesi 90'a çıkarıldı. Hastaneye günlük kaydolan hasta sayısı 350-500 civarındadır. Pakistan-Türk Dostluk Hastanesinden hazirandan bu yana yaklaşık 80 bin kişi sağlık hizmeti aldı.
Recep Tayyip Erdoğan Hastanesinin işletme işi Karaçi merkezli kar amacı gütmeyen bir vakıf olan The Indus Hospıtal tarafından üstlenildi. Hastane, 4,5 dönümlük bir arazi üzerine kurulmuş olup elektronik girişli 2 adet ameliyathane, 1 adet morg ve 1 adet çamaşırhane ile bölgedeki en kapsamlı sağlık tesisidir. Hastanede 26 doktor, toplamda 70 hasta bakıcı ve hemşire hizmet vermekte olup hastanede ortopedi, genel cerrahi, jinekoloji, pediatri, kan bankası ve yoğun bakım üniteleri hizmet vermektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...