Tgrt Haber
09 Eylül 2021 19:50

Pazartesi'den itibaren okullarda vaka taraması yapılacak

'Salgınla mücadelede simge bir gün' açıklamasında bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantı düzenledi. Yerli aşı TURKOVAC'ın acil kullanım onayına müracaat edebilecek aşamaya geldiğini duyuran Koca, vaka yaygınlığının tespiti için bazı örnek okullarda tarama yapılacağını duyurdu.

Pazartesi'den itibaren okullarda vaka taraması yapılacak
Fahrettin Koca,,tarama,,vaka,

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, 18.00'da rutinin dışında bir açıklama yapacağını duyurmuştu. Açıklamada Kovid-19 vakaları ve aşılamada gelinen son noktayı değerlendiren Koca, yerli aşı TURKOVAC'ın acil kullanım onayına müracaat edebilecek aşamaya geldiğini açıkladı. Koca, okullarda vaka sayısının tespiti için tarama faaliyetinin başlayacağını duyurdu.

PAZARTESİ TARAMA BAŞLIYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 yaygınlığının tespiti için pazartesiden itibaren bazı örnek okullarda tarama yapılacağını açıkladı. Bakan Koca'nın konuya dair yaptığı açıklama şöyle: Pazartesiden itibaren illerimizde bazı okullarımızda öğrencilerimize tarama yapmak istiyoruz. Şu ana kadar bir problem yaşanmadı. Öğretmenlerimizden iki doz aşısını yaptıranların oranı yüzde 77'yi buldu, en az bir doz aşısını yaptırmış öğretmenlerimizin oranı da yüzde 90'ı geçti. Kronik hastalığı olan 12 yaş üzeri kişilerin aşılanmasını önemsiyoruz.12 yaş üzeri, eğitim vb. gerekçelerle veli onayıyla bu aşıyı yaptırabilmenin önünü açtık.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...