Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Aralık 2021 13:22

Pfizer/BioNTech aşısı Omicron'a karşı ne kadar etkili? İsrail Sağlık Bakanlığı açıkladı

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Omicron varyantı ile ilgili iyi haber geldi. İsrail Sağlık Bakanlığı, son altı ay içinde Pfizer/BioNTech aşısı olan kişilerin yeni varyantın semptomatik hastalığına karşı yüksek bir oranda korunduğunu açıkladı.

Pfizer/BioNTech aşısı Omicron'a karşı ne kadar etkili? İsrail Sağlık Bakanlığı açıkladı
israil,,pfizer,,biontech,,omicron varyantı,,uğur şahin,

İsrail Sağlık Bakanlığı, son altı ay içinde ikinci veya güçlendirici Pfizer/BionTech aşısını olanların Covid-19’un Omicron varyantına karşı yüksek oranda koruma sağladığını açıkladı. İsrail Sağlık Bakanı Nitzan Horowitz,  ilk göstergelerin olumlu olduğunu söyledi.

BİONTECH OMİCRON’A KARŞI YÜZDE 90 ETKİLİ

İsrailli haber kanalı Channel 12, bakan Horowitz’in açıklamalarının ardından yayınladığı haberde yeni varyant Omicron’dan kaynaklanan semptomatik enfeksiyonu önlemede Pfizer/BioNtech aşısının yüzde 90 etkili olduğunu öne sürdü. Haberde ayrıca Omicron’un delta varyantından sadece 1,3 kat daha bulaşıcı olduğu belirtildi.

Gazetecilere yaptığı açıklamada “Şimdiden iyimser olmamız için nedenler var” diyen bakan Horowitz, "Önümüzdeki günlerde Pfizer/BioNTech aşısının oomicron'a karşı etkinliği hakkında daha doğru bilgilere sahip olacağız. Hala geçerli olan bir aşıyı yaptıranların bu varyanttan korunacağına dair ilk işaretler var” dedi.

İsrail yeni varyantın yayılmasını engellemek için sınırlarını yabancılara kapatmıştı.

"KORKU VE PANİĞE GEREK YOK"

Öte yandan yeni tip koronavirüse karşı Amerikan şirketi Pfizer ortaklığında dünyada aşıyı ilk bulan Biontech’in kurucusu Uğur Şahin, yeni varyant Omicron nedeniyle korku ve panik duymaya gerek olmadığını dedi.

Omicron varyantı hakkında kesin bir sonuca iki hafta sonra genel verileri topladıktan sonra varabileceklerini söyleyen Uğur Şahin,  “Paniğe gerek yok. Varyantın çok farklı mutasyonları olduğunu biliyoruz. Aşının bu varyanta daha az etki sağladığını ama ağır hastalıktan da koruduğunu biliyoruz." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...