Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Ekim 2021 12:09

Pfizer-BioNTech aşısında sevindiren gelişme: 12-18 yaş grubunda yüzde 93 etkili

ABD’de yapılan araştırma sonucunda Pfizer-BioNTech aşısının 12-18 yaş arası gençlerde etkinliğinin yüzde 93 etkili olduğu kanıtlandı.

Pfizer-BioNTech aşısında sevindiren gelişme: 12-18 yaş grubunda yüzde 93 etkili
pfizer,,biontech,,aşı,,koronavirüs,,kovid 19,,sağlık,

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), Pfizer-BioNTech’in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının hastaneye yatışların önlenmesi bakımından 12-18 yaş grubunda yüzde 93 etkili olduğunu duyurdu.

CDC, haziran-eylül arasında 19 çocuk hastanesindeki koronavirüs hastalarını inceledi. Araştırma sonucunda incelenen 179 hastadan yüzde 3’ü aşılı yüzde 97’si aşısız çıktı. Hastalar arasında ölen 2 ve entübe edilen 29 hastanın aşısız olduğu belirtildi.

ABD’de 5-11 yaş aralığındakiler için koronavirüs aşılanmasına hazırlanıldığı dönemde yayınlanan araştırma virüsün ülkede yayılma hızını genç nüfusun aşılanmasının yavaşlatacağını ve çocukları nadir de olsa şiddetli hastalıktan koruyacağını gösterdiğini vurgulandı.

Koronavirüs aşılarının gençler üzerindeki etkisi konusunda kurum, bu araştırmanın bugüne kadar yayımlanan en güçlü kanıt olduğunu belirtti.

Öte yandan CDC verilerine göre ABD’de 12-15 yaş arasındaki gençlerin yüzde 46’sı, 16-17 yaş grubununsa yüzde 54’ü aşılarını tamamladı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...