Tgrt Haber
18 Haziran 2021 10:56

Pfizer Kovid 19 için ölümleri azaltan yeni umudu duyurdu

Pfizer Inc, Brezilya'da Kovid 19 ölümlerini veya solunum yetmezliğini azaltan bir ilaç açıkladı.

Pfizer Kovid 19 için ölümleri azaltan yeni umudu duyurdu
koronavirüs,kovid 19,pfizer

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi hala etkisini sürdürürken aşı ve ilaç çalışmaları da birçok ülkede devam ediyor. Son olarak Pfizer yaptığı bir açıklamada, oral romatoid artrit ilacı Xeljanz'ın Brezilya'da zatürre nedeniyle hastaneye kaldırılan Kovid 19 hastalarında ölüm veya solunum yetmezliğini azalttığını ve çalışmanın ana hedefine ulaştığını söyledi.

Reuter'ın haberine göre, koronavirüsün neden olduğu solunum yolu hastalığı olan 289 hastanede yatan yetişkin hastada ilacı test eden çalışmanın sonuçları New England Journal of Medicine'de yayınlandı.

Pfizer, ilaçla tedavi edilen hastalarda ölüm veya solunum yetmezliği oranının %18,1'e karşılık plasebo için %29 olduğunu söyledi. Plasebo alan 17 hastaya kıyasla ilaçla tedavi edilen 20 hastada ciddi yan etkiler meydana geldi.

Pfizer ve Alman ortağı BioNTech SE'nin aşısı, şu anda Amerika Birleşik Devletleri'nde acil kullanım için onaylanmış üç aşıdan biridir.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...