Tgrt Haber
14 Aralık 2021 23:52

Pfizer, Kovid-19 hapının etkinlik oranını açıkladı

ABD'li ilaç firması Pfizer, koronavirüse karşı üretilen Paxlovid adlı antiviral hapın etkinlik oranını açıkladı. Buna göre, hapın koronavirüsten hastaneye yatış ve ölüm riskini azaltmada yüzde 89 etkili olduğu bildirildi.

Pfizer, Kovid-19 hapının etkinlik oranını açıkladı
pfizler,kovid-19,ilaç,hap

Bilim insanlarının koronavirüse karşı geliştirdiği yeni silahtan umut veren sonuçlar geldi. ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer, antiviral Kovid-19 hapı Paxlovid'in test sonuçlarını açıkladı. Hastaneye yatış ve can kayıplarını önlemede yüzde 89 oranında etkili olduğu saptanan hapın ayrıca Omicron varyantına karşı da direnç gösterdiğini belirtildi.

"SALGINI KONTROL ALTINA ALMAYA YARDIMCI OLACAK"

Verilerin  2 bin 246 yüksek riskli hasta üzerinden elde edildiğini söyleyen Pfizer CEO'su Albert Bourla, yüzde 89'luk etkinlik oranıyla ilgili şöyle konuştu:

"Bu haber, oral antiviral ilaç adayımızın onaylandığı takdirde hastaneye yatış ve ölümü azaltmadaki etkinliğini daha da desteklediği ve viral yükte önemli bir azalma gösterdiği için birçok kişinin yaşamı üzerinde anlamlı bir etkiye sahip olabileceğine yönelik daha fazla kanıt sunmaktadır. Bu durum, ilacın dünyadaki hastaların hayatlarını kurtarma potansiyelini gösteriyor. Omicron gibi ortaya çıkan endişe verici mutasyonlar, virüse yakalananlar için erişilebilir tedavi seçeneklerine olan ihtiyacı daha da artırdı ve eğer ilaç onaylanırsa bu potansiyel tedavinin salgını kontrol altına almaya yardımcı olacak kritik bir araç olabileceğinden eminiz."

ONAY ALIRSA SATIŞA SUNULACAK

Pfizer, 16 Kasım'da verileri ABD İlaç ve Gıda Dairesi'ne (FDA) göndererek acil kullanım onayı başvurusunda bulunmuştu. İlaç, FDA'dan onay alınması halinde birkaç hafta içinde ABD'de satışa sunulacak. İlaç, "Ritonavir" adı verilen bir antiviral ilaçla birlikte kullanılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...