Tgrt Haber
28 Eylül 2021 00:27

Pfizer yeni koronavirüs ilacı için kolları sıvadı

ABD merkezli ilaç firması Pfizer, Kovid-19'a yakalanan hastalardaki enfeksiyonu engelleyecek hap şeklindeki yeni ilacının klinik denemelerine başladı.

Pfizer yeni koronavirüs ilacı için kolları sıvadı
pfizer,ilaç,koronavirüs,kovid-19

Alman BionTech ile beraber koronavirüse karşı en etkili aşıyı üreterek salgınla mücadeleye büyük katkı sağlayan Pfizer firması, yeni bir ilaç için harekete geçti.

Pfizer firmasından yapılan açıklamaya göre; yeni hazırlanan antiviral ilacın klinik denemeleri, koronavirüse yakalanmış ve belirti gösteren kişilerle aynı evde yaşayan 18 yaş ve üzeri 2 bin 660 sağlıklı yetişkin üstünde uygulanacak.

"AŞIDAN BAŞKA TEDAVİLER GEREK"

Pfizer Küresel Araştırma, Geliştirme ve Tıp Bölümü Başkanı Mikael Dolsten, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadelede aşılardan başka tedavilerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Deneme aşamasındaki ilacın başarılı olması halinde virüsün çoğalma fırsatı bulamadan durdurulacağını söyleyen Dolsten, enfeksiyona yakalanan kişilerde belirtilerin gelişmesinin önleneceğini belirtti.

Koronavirüsün çoğalmasını sağlayan bir enzimin üretimini durdurmayı amaçlayan söz konusu ilacın, HIV enfeksiyonlarında yaygın olarak sıkça kullanılan ritonavir ile beraber kullanılacağı duyuruldu.

Öte yandan Pfizer'dan önce ABD'li Merck ve İsveçli Roche de Kovid-19'a karşı hap formatında ilaç geliştirme üzerine çalıştıklarını ilan etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...