Tgrt Haber
10 Aralık 2020 23:16

Pfizer'dan Kovid-19 aşısının fiyatıyla ilgili açıklama

Pfizer CEO’su Albert Bourla, Pfizer ve Biontech tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının fiyatının ülkeden ülkeye değişeceğini, aşının Afrika'ya ise kar amacı gütmeden verileceğini söyledi.

Pfizer'dan Kovid-19 aşısının fiyatıyla ilgili açıklama
pfizer,,koronavirüs aşısı,,kovid 19 aşısı,,covid 19,,biontech,

Pfizer ve Biontech tarafından geliştirilen ve BNT162b2 adı verilen koronavirüs aşısının fiyatıyla ilgili açıklama yapan Pfizer CEO’su Albert Bourla, aşının fiyatının ülkeden ülkeye değişeceğini belirtti.

Pfizer Inc, KOVID-19 aşı adayı "BNT162b2 KOVID-19"u ülkenin GSYİH'sine göre fiyatlandırmaya karar verdi. Amerikan ilaç firmasının İcra Kurulu Başkanı Albert Bourla, Uluslararası İlaç Üreticileri ve Dernekleri Federasyonu (IFPMA) tarafından düzenlenen sanal bir basın toplantısında konuştu.

AFRİKA’YA KAR AMACI GÜTMEDEN VERECEĞİZ
Katmanlı bir fiyatlandırma olacağını belirten Bourla aşının fiyatının ülkeden ülkeye değişeceğini belirtti.

"Gelişmiş ülkelere yüksek bir fiyat, gelişmekte olan ülkelere ondan daha az bir fiyat talebimiz oldu. Birçok Afrika ülkesi gibi gelişmemiş ve fakir ülkelere ise, aşıyı kar amacı gütmeden vereceğiz”

AŞI ABD'DE 19,5 DOLAR OLACAK

Gelişmiş ülkelerin de yüksek olmayan fiyatlar ödeyeceğini belirten Bourla aşının ABD'ye verilecek fiyatının 19,5 dolar olduğunu açıkladı.

Bourla, aşının -70 derecede saklanması ile ilgili yeni bir formulasyon üzerinde çalıştıklarını ve çeşitli hükümetlerle aşıyı göndermek için görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...