Tgrt Haber
17 Ocak 2022 22:13

Pfizer CEO'sundan Kovid-19 için umutlandıran tahmin

ABD merkezli ilaç firması Pfizer'dan Kovid-19'la ilgili yüreklere su serpen bir açıklama geldi. Şirket CEO'su Albert Bourla, koronavirüsün daha uzun yıllar yayılmaya devam edeceğini söylese de Omicron varyantının bu kadar kısıtlamaya gidilen son dalga olacağını savundu. Bourla ayrıca yeni koronavirüs aşısı için de tarih verdi.

Pfizer CEO'sundan Kovid-19 için umutlandıran tahmin
pfizer,aşı,omicron,koronavirüs

Alman Biontech firmasıyla beraber geliştirdiği aşıyla koronavirüsle mücadelenin en etkili silahlarından birini ortaya çıkaran ABD'li Pfizer firmasından Kovid-19'la ilgili umut aşılayan açıklama geldi.

"OMICRON SON DALGA OLABİLİR"

Pfizer CEO'su Dr. Albert Bourla, Fransız televizyonu BFMTV’ye yaptığı açıklamada, koronavirüsün yıllar boyu dolaşmaya devam edeceğini belirtip, "Çünkü tüm dünyaya yayıldı, kurtulmak kolay olmayacak" ifadelerini kullandı. Bourla bununla beraber virüsün son varyantı Omicron'un bu denli kıtılmaya gidilen son dalga olabileceği tahmininde de bulundu.

YENİ AŞI İÇİN TARİH VERDİ

Geliştirdikleri aşının koruyuculuğunu ilk geçen varyantın Omicron olduğunu belirten Bourla, buna karşı aşının koruyuculuğunu geliştirmeye odaklandıklarını ifade etti. Bourla, “Çok kısa bir süre 3 ay içerisinde, etkili bir aşımız olacak” şeklinde konuştu.

Diğer yandan Pfizer'dan yapılan açıklamada, şirketin Kovid-19’a karşı geliştirdiği ilaç olan Paxlovid’in, Fransa’da üretileceği belirtildi. Açıklamada, bu amaçla 5 yıllığına 520 milyon avro yatırım yapılacağı aktarıldı.

Avrupa Birliği'nin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı (EMA), 16 Aralık’ta anti-viral Paxlovid’in Kovid-19’un tedavisinde kullanılabileceğini bildirmişti.

TÜRKİYE'Yİ DE ETKİSİ ALTINA ALDI

İlk olarak Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron varyantı, dünyada en çok İngiltere'de görüldü. Türkiye'de ise ilk kez 11 Aralık 2021 tarihinde tespit edilen Omicron varyantının çabuk bulaşıcı etkisiyle vaka sayılarında artış yaşanmış, 12 Ocak'ta 77 bin 722 yeni vaka ile salgının başından bu yana en yüksek vaka sayısına ulaşılmıştı. 

Son 24 saatte ise 64 bin 935 yeni vaka tespit edilirken, 162 kişi hayatını kaybetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...