Tgrt Haber
20 Ekim 2021 14:11

Prof. Dr. Ahmet Maranki'den korona savar, bağışıklık güçlendirici tarifler

Koronavirüs, grip, nezle, kanser gibi hastalıkların düşmanı güçlü bir bağışıklık sistemi. İçinde olduğumuz kış aylarında bağışıklık sistemi daha da önemli bir hal aldı. Prof. Dr. Ahmet Maranki, TGRT Haber’de bağışıklık sistemini güçlendirecek tarifleri ve gıdaları paylaştı.

Prof. Dr. Ahmet Maranki'den korona savar, bağışıklık güçlendirici tarifler
Ahmet Maranki,Bağışıklık sistemi,koronavirüs,grip

TGRT HABER / ÖZEL

Bağışıklık sisteminin güçlü olması bizleri pek çok hastalığa karşı koruyor. Bunların başında da tüm dünyanın mücadele ettiği koronavirüs, grip, nezle gibi mikroplar geliyor. Yine kanser gibi ölümcül hastalıkların da bağışıklık sistemiyle doğrudan bir ilişkisi var. Modern yaşamın ve büyük şehirlerin stresi bağışıklık sisteminin düşmesine neden oluyor. Peki bağışıklık sistemimizi nasıl güçlendirebiliriz? TGRT Haber’de Yasemin Bozkurt ve Erol Köse ile Bilmedikleriniz Programına katılan Stratejik Araştırmalar Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Maranki, bağışıklık sistemimizi nasıl güçlendireceğimize dair özel tariflerini ve bilgilerini paylaştı. 

PROPOLİS VE BAL EN ÖNEMLİ BAĞIŞIKLIK GÜÇLENDİRİCİ 

Maranki, bağışıklığı güçlendirmek için öncelikle bağışıklık sistemini zayıflatan gıdalar alınmaması gerektiğini söyledi. Bağışıklık sisteminin hastalıklardan korunmada çok önemli olduğuna değinen Maranki, “Bağışıklık güçlendirici  gıdaların başında propolis geliyor. Propolis vücuttaki bütün mikropları öldürüyor. Bal da aynı şekilde bağışıklık sistemini güçlendiriyor” dedi. 

Prof. Dr. Ahmet Maranki'den korona savar, bağışıklık güçlendirici tarifler

KRİSTAL TUZ YALAYINIZ

Maranki, bağışıklık sistemini arttıran diğer bir gıdanın ise rafine edilmemiş kristal tuz olduğunu açıkladı. Rafine edilmemiş tuzun kullanımının sağlık açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Maranki, “Kristal tuzun içinde 84 adet mineral bulunuyor. Rafine edilerek bu mineraller alınıyor. Hekimler tuz yemeyin demekle haklılar. Gerçekten rafine tuzu yememeliyiz. Kristal tuzu yalamak, yemek gerekiyor. Vücuttaki bütün mikrobu öldürür. Ayrıca iyot kadınların sağlığı açısından son derece önemlidir. Meme kanseri, rahim kanserinin önüne geçer, yine erkeklerde de prostat kanseri riskini azaltır” dedi. 

PH DEĞERİ YÜKSEK SU İÇİNİZ 

Bağışıklığı etkileyen önemli faktörlerden birinin ise su olduğunu söyleyen Maranki, özellikle sağlıksız su içmemek gerektiğinin altını çizdi. İnsanların şu an ölü su içtiğine dikkat çeken Maranki, suya atılan kimyasallara karşı da iyot kullanmamız gerektiğini kaydetti. Maranki, plastik maddelerin suyun kristal yapısını bozduğunu hatırlatarak “DSÖ, ph değeri 7.4 altında içilen sular zararlıdır, üstündekiler faydalıdır, diyor” dedi. Maranki, çeşme suyunun ph değerini arttırmak için tarif verdi: “1,5 litre suya 2 gram kristal tuz, 5 gram karbonat koyduğunuzda suyun ph değeri artar ve bağışıklık sistemi güçlenir. Korona da dahil pek çok hastalığa karşı korur. Artıma sularını kesinlikle önermiyoruz.” 

BU İKSİR İLE BAĞIŞIKLIĞINIZ GÜÇLENECEK 

Maranki, hem yetişkinler hem de çocuklar için ‘kozmik iksir’ diye adlandırdığı bir tarifi paylaştı: “Sabah kahvaltısı yerine bunu içiniz. Kırmızı pancar karaciğeri temizler. Kırmızı pancarın suyunu, kiloluysanız ekşi elma, kilolu değilseniz kırmızı elma ve havucun suyunu sıkıyorsunuz. İçine bir miktar sızma zeytin yağ koyuyorsunuz. Çünkü bu vitaminler yağda erirler. Birinci gün bunu içiniz. Daha sonra içine maydanoz sapı, roka sapı ekleyebilirsiniz.”

 
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...