Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Haziran 2021 15:38

Rus bilim insanları yeni koronavirüs varyantı keşfetti

Rusya'da aşılanmaya rağmen koronavirüs vaka sayılarında artış yaşandı. Rus bilim insanları artışın nedenin yeni bir varyant olabileceğini açıkladı.

Rus bilim insanları yeni koronavirüs varyantı keşfetti
rusya,koronavirüs,varyant

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisinde ortaya çıkan varyantlar hastalığın daha hızlı yayılmasına neden olurken Rusya, yeni bir varyantın ülkelerinde görüldüğünü açıkladı. Sputnik V aşısıyla ülkede koronavirüse karşı mücadele veren Rusya'da son günlerde vaka sayılarında artış gözlemlendi. Rusya, aşıların gücünü engelleyebilecek başka bir Covid türü tespit ettiğini iddia etti. 

AŞILARIN HALA 'ETKİLİ' OLDUĞU TARTIŞMALI

Rusya'daki bilim insanları şimdilerde aşıların yeni varyanta rağmen işe yarayıp yaramadığını öğrenmeye çalışıyor. Daily Mail'in haberine göre, Rusya'daki sağlık görevlileri, varyant hakkında kamuya herhangi bir açıklama yapmadı. Yerel medyada yayımlanan haberlere göre, uzmanlar aşıların hala etkili olduğu görüşünü savunuyor. 

Sputnik V aşını üreten Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Enstitüsü'ndeki akademisyenlere göre ise yeni varyantın hızla artan rakamlardan sorumlu olabileceği öne sürüldü.

Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin Cumartesi günü yaptığı açıklamada, şehrin Kovid hastalarının akını için binlerce hastane yatağını yeniden tasarladığını ve vatandaşlara virüsün yayılmasını engellemek için önümüzdeki hafta işten uzak durmalarını söyledi. 

YENİ YASAKLAR GELDİ

Büyük parkların içindeki spor sahaları, oyun alanları ve diğer ilgi çekici yerler Pazar gününden itibaren bir hafta süreyle kapatıldı. Bar ve restoranların en geç 23:00'te kapanması emredildi. 

Öte yandan Mayıs ayından beri Moskova'da koronavirüs salgını giderek yayılıyor. Geçtiğimiz pazar günü 7.704 vaka bildirildi. Bu sayı 24 Aralık'tan bu yana tek bir gündeki en fazla vaka sayısı olarak kayıtlara geçti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...