Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Şubat 2015 14:02

Rusya Alzheimer'ın çaresi buldu

Rusya'daki biyologlar, çağımızın hızla yayılan ve yaşlı insanların kâbusu haline gelen Alzheimer hastalığını tedavi edecek ilaç geliştirdiklerini açıkladı.

Rusya Alzheimer'ın çaresi buldu
Rusya, Alzheimer, biyologlar, Alzheimer hastalığı,

Hürriyet'ten Nerdun Hacıoğlu'nun haberine göre "Alzheimer ilacı bulduk" anonsu Rusya'nın Novosibirsk Organik Kimya Enstitüsünden geldi. Resmi RIA ajansına yeni geliştirilen ilaçla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Maksim Hotimçenko, "Organik Kimya Enstitüsünde yaptığımız deneyler sırasında Alzheimer hastalığına çare olabilecek materyal elde ettik. Formülünü açıklayamayacağım bu ilaç Alzheimer hastalığının ortaya çıkmasına neden olan insan beynindeki (amiloid plakaların) ortadan kaldırılmasını sağlıyor.

Keşfettiğimiz yeni madde kobay hayvanlar üzerinde denendi ve beklentilerin üzerinde olumlu sonuçlar verdi. Şimdilik sadece bu bilgili kamuyla paylaşma yetkisine sahibim. Yakında iki ayrı tıbbi müessesede yeni ilacın tüm klinik deneyleri tamamlandığında daha kesin ve net konuşabilecek duruma geleceğiz" dedi.

Sibirya'nın Novosibirsk şehrinde geliştirilen yeni Alzheimer ilacının belirli modifikasyonla ayrıca Parkinson hastalığı tedavisinde de kullanılabileceği de belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...