Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Kasım 2016 17:55

Sabah aç karnına ılık veya sıcak su içmek zayıflatır mı?

Su, insanlar için en temel gereksinimlerdendir. Bir insan susuz ancak üç gün yaşayabilir. Sıcak ve ılık su içmenin de sağlığa pek çok faydası vardır. Peki, sıcak veya ılık su zayıflatır mı? Bu soruyu Beslenme Uzmanı Ve Diyetisyenlere sorduk, işte cevabı:

Sabah aç karnına ılık veya sıcak su içmek zayıflatır mı?
su içmek,sıcak su içmek,

Sual: Sıcak su içmek mi yoksa ılık su içmek mi zayıflatır?

CEVAP

Beslenme Uzmanı Ve Diyetisyen Selahattin Dönmez'in cevabı: (Su içmek midede doluluk hissi sağlar ve bağırsak hareketlerini artırır, böylece kilo vermeye yardımcı olur. American Dietetic Association (Amerikan Diyetisyenler Derneği) günde en az 11 su bardağı su içen kadınların yağ yakımı mekanizmalarının iyi çalıştığını bildirmektedir. Susuz kalınca metabolizmanın çalışması da bozulur, bu nedenle zayıflama boyunca su içimine dikkat etmek çok önemlidir. Kilo vermek için sıcak su mu ılık su mu içmeli konusuna gelince, yapılan bilimsel çalışmalar kilo vermede oda sıcaklığında su içmenin yani ılık su içmenin en iyi su içme biçimi olduğunu göstermektedir. Kilo vermek isteyenlerin, yemek öncesi, sonrası veya arası fark etmeksizin ılık su tükettiklerinde daha kolay kilo verebildikleri gözlenmiştir. Sade su içemeyenlere küçük bir önerimiz var; Su içerisine limon ve salatalık dilimleri atıp biraz dinlendirin ve suyun tadının hafiflediğini, aromatik hale geldiğini göreceksiniz. Böylece su içme alışkanlığını yeniden kolayca kazanabilirsiniz.)

Diyetisyen Ender Saraç, sıcak suyun kilo vermeye yardımcı olduğunu bildiriyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: (Sağlıklı bir şekilde kilo verebilmek, bedeni toksinlerden ardırmak için sıcak su içmek çok önemlidir. Günde 7-8 çay fincan sıcak su, sonbaharda diyet yapanların çok önemli bir yardımcısıdır.)

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...