Tgrt Haber
25 Eylül 2018 15:35

Saç ekiminin mevsimi olur mu?

Saç ekimi için en ideal zamanın hangisi olduğuna dair pek çok şey yazılıyor, çiziliyor. İşin doğrusunu, konunun ehil isimlerinden World FUE Institute’un başkanı ve ASMED Özel Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Koray Erdoğan açıkladı.

Saç ekiminin mevsimi olur mu?
saç ekimi,

Saç ekimi konusunda pek çok bilgi kirliliğinin yaşandığını söyleyen Dr. Koray Erdoğan, “Saçlarınızla ilgili ekim kararını verdiğinizde, saç ekimi için uygun zaman gelmiş demektir. Saç ekimini uygulamak için beklememiz gereken bir mevsim kesinlikle yok” dedi.

Dr. Erdoğan, saç ekimi için havaların serinlemesinin beklenmesi gerektiğine yönelik yanlış bir algının varlığına işaret ederek, bunun gerçekle yakından uzaktan ilgisi olmadığının altını çizdi. Dr. Koray Erdoğan şöyle konuştu:
“Mevsimsel farklılıklar, havanın sıcaklığı, yağış gibi faktörlerin operasyon üzerinde en ufak bir etkisi yok. Yeter ki, siz saç ektirmeye karar verin.  Saç ekimi kararı, psikolojik açıdan hazır olmaktan tıbbi koşulların uygun olmasına, doğru doktoru seçmeye dek pek çok farklı noktayı değerlendirmeyi  gerektiriyor.  Ama saç ekiminizi konusunda uzman bir doktor ve cerrahi ekip gerçekleştiriyorsa, havadan bağımsız olarak iyi sonuçlar elde edeceksiniz demektir. Bütün ihtiyacınız, yoğun iş planınız içinde kendinize yeterince zaman ayırabileceğiniz ve günlük streslerinizden uzak kalabileceğiniz bir dönem seçmeniz.”

Ancak Dr. Koray Erdoğan, tüm cerrahi müdahalelerde olduğu gibi saç ekiminde de ameliyat sonrası uyulması gereken bazı kurallar olduğunu belirterek,  
“Ben hastalarıma iyileşme sürecinde, 2-5 gün arasında dinlenmelerini öneriyor, özellikle fiziki kuvvet harcamalarını gerektiren spor faaliyetlerinde bulunmamalarını, eğer fiziki çaba gerektiren bir işte çalışıyorlarsa, izin almalarını tavsiye ediyorum. Saç ekimi operasyonundan sonra hastaların başlarını güneşten korumaları önemli. 15 gün boyunca günde 2 saatten fazla güneş ışığına maruz kalmamaları gerekiyor. Ancak bunun için şapka takmak yeterli. Şapka pamuklu olmalı ve başı sıkmamalı. Ayrıca sık yıkanmalı ve başın fazla terlemesine yol açmamalı” diye konuştu. Dr Erdoğan, saç ekimi yaptıranların 15 gün boyunca havuz ve denize girmemeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...