Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Ocak 2020 14:15

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan korona virüsüyle ilgili açıklamalar

Sağlık Bakanı Koca'dan koronavirüs açıklaması: 'Tüm önlemler alındı. Şüpheli bir vakaya rastlanmadı'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan korona virüsüyle ilgili açıklamalar
sağlık bakanı

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle;

Virüsün farklı ülkelere yayılması üzerine Çarşamba günü risk toplantısı yaptık. Kurulun tavsileri doğrultusunda önlemlerimizi hayata geçirmeye başladık. Çin'den gelen tüm uçaklar için önlem alınıyor.

Hastalıkla alakalı gelişmeleri takip ediyoruz.

Havalimanında taramalarda şüpheli vaka yok.

(Büyükçekmece'deki hastanede 'koronavirüs' şüphesi)

Çinli turist kadın iyi. İzolasyon odasında 36 saat gözlem altında tuttuk. Hastanın Çin'den birlikte seyahat ettiğin diğer yolcuların hiçbirinde herhangi bir bulguya belirtiye rastlanmadı. Wuhan'dan gelen Çinli hastayı bu sabah Çin'e sevk ettik.

Halkımızı korumak adına her ihtimale karşı gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmasını gerektiren bir durum yok.

Ateş, öksürük ve nefes darlığı solunum güçleri bulunabiliyor. Dünya Sağlık Örgütü bugün hastalığın insandan insana bulaşma hızının diğer hastalıklara göre oldukça düşük olduğunu açıkladı. Her türlü virüs ve bakterilerden korunmak için kişisel hijyen kurallarına uymalı.

Çin'e seyahat ettiyseniz ve ateş varsa, hastaneye başvurun.

Tedbirlerimizi almak noktasında hassas davranıyoruz. Çinli kadından alınan numunelerle ilgili tetkikler sürüyor. Yakın takip ettiğimiz 15-20 kişi var.

(Kör eden iğne iddiası)

Şuan Türkiye'nin bütün merkezlerinde uygulanıyor. Genel olarak halen bu ilacın bütün Türkiye'de kullanıldığını aynı hastalara da bu uygulandığını ve herhangi bir problem olmadı.

(Deniz Baykal'ın sağlık durumu)

Deniz Baykal ile ilgili kendisinden izin almadan açıklama yapılmasını doğru bulmuyorum. Ciddi bir sağlık sorunu olmadığını ve basit bir üst solunum yolu olduğunu söyleyebilirim. Arkadaşlar tedbiren takibe aldılar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...