Tgrt Haber
14 Ekim 2021 09:05

18 yaş üstü dikkat! Sağlık Bakanı Koca sabah 7'de paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sabah saatlerinde sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımla aktif vaka sayılarının yüzde 40'ının 23 yaş altı kişilerden oluştuğunu hatırlatarak 18 yaş üstü kişilere aşı olma çağrısında bulundu.

18 yaş üstü dikkat! Sağlık Bakanı Koca sabah 7'de paylaştı
fahrettin koca,,twitter,,vaka sayısı,,18 yaş üstü,

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, aktif vakalardaki 23 yaş altı oranın önemine dikkat çekti. Dün yapılan Bilim Kurulu toplantısını da hatırlatan Bakan Koca, "18 yaş üstüysek aşılarımızı olalım" şeklinde konuştu.

Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, vaka sayılarında sıçrama olmamasına rağmen her gün küçük artışlarla etkisini devam ettiren koronavirüsün tehdidini devam ettiğini belirten Bakan Koca, bu tehdidin yalnızca vaka sayılarında değil vefat sayılarında da etkisi oldıuğunun altını çizdi. 

AKTİF VAKALARIN YÜZDE 40'I 23 YAŞ ÜSTÜ

Özellikle aşı olmamış ya da aşısı tamamlanmamış nüfusta vaka sayılarının artışa geçtiğini vurgulayan Bakan Koca, bu kişilerin hastanede tedavi görmeye ve yoğun bakıma ihtiyaç duyduğunu belirtmesinin ardıdnan bugün sabah 7.21'de yaptığı paylaşımda da 18 yaş üstü nüfusa aşı çağrısı yaptı.

18 yaş üstü dikkat! Sağlık Bakanı Koca sabah 7'de paylaştı

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"Günaydın, Çantalar hazır mı? Gençler, kahvaltımızı yaptık mı? Mesajım anne babalara, çocuklara, üniversitelilere: Dün, Bilim Kurulu toplandı. Aktif vakaların yüzde 40'ının 23 yaş altı kişiler olduğu bilgisini sizlerle paylaştık. Dikkatli davranalım. 18 yaş üstüysek aşılarımızı olalım" ifadelerini kullandı.

12 EKİM GÜNLÜK KORONAVİRÜS TABLOSU

Sağlık Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan günlük koronavirüs tablosuna göre,  son 24 saatte 361 bin 164 Kovid-19 testi yapıldı, 31 bin 248 kişinin testi pozitif çıktı, 236 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 30 bin 331 oldu.

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 75,36, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 88,09 oldu.

Türkiye'de bugüne kadar uygulanan toplam aşı sayısı, 113 milyon 183 bin 300'e yükseldi. Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında son 24 saatte 242 bin 206 doz aşı uygulandı.

En az iki doz aşı uygulananların oranının en yüksek olduğu 10 il, Muğla, Kırklareli, Ordu, Çanakkale, Amasya, Eskişehir, Osmaniye, Edirne, Balıkesir ve Burdur oldu.

En az iki doz aşı yapılanların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Muş, Mardin, Siirt, Bitlis, Bingöl, Ağrı ve Bayburt olarak sıralandı.

18 yaş üstü dikkat! Sağlık Bakanı Koca sabah 7'de paylaştı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...