Tgrt Haber
25 Temmuz 2021 23:33

Sağlık Bakanı Koca duyurdu: Amasya maviye döndü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Amasya'nın aşı haritasında mavi renge döndüğünü belirten Bakan Koca, kentte en az bir doz aşı olanların oranının yüzde 75’in üzerinde olduğuna dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Koca duyurdu: Amasya maviye döndü
aşı,koronavirüs,fahrettin koca,amasya

Türkiye'de koronavirüsle mücadele kapsamında aşılama çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Birinci doz uygulanan aşı miktarı 39 milyon 482 bin 796, ikinci doz aşı miktarı, 22 milyon 840 bin 591, üçüncü doz aşı miktarı ise 3 milyon 819 bin 417'ye ulaştı. 

"SALGIN AŞISIZ YENİLMEZ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da aşı olunmadan Kovid-19 salgınının önlenemeyeceğine dikkat çekti. Vatandaşlara aşı olmaları çağrısını yapan Bakan Koca, "Tedbirli olmaz ve aşı olmazsak salgını durdurmak çok uzun sürebilir. Ödediğimiz bedelleri, kaybettiğimiz sevdiklerimizi düşünün ve aşınızı olun. “Ne yapalım, böyle oldu” diyemeyiz. Hemen yapacağımız şeyler var" ifadelerini kullandı.

Kovid-19’la mücadelenin kurallarına uyulması gerektiğini belirten Koca, "Aşımızı hemen ilk fırsatta yaptırmazsak, salgını durdurmak uzun sürebilir. Ödediğimiz bedelleri, yaşadığımız kısıtları, maddi ve manevi kayıpları düşünün. Ne çok insanı kaybettiğimizi hatırlayın. Salgın aşısız yenilmez. Aşınızı olun" dedi.

AMASYA MAVİYE DÖNDÜ

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda aşı haritasına da değinen Fahrettin Koca, "Amasya artık düşük riskli iller arasında. En az bir doz aşı olanların oranı yüzde 75’in üzerinde. Salgınla mücadelenin kurallarına uyum yüksek. Amasya’yı kutluyoruz. Mavi haberlerimiz çok olsun" mesajını verdi.

Sağlık Bakanı Koca duyurdu: Amasya maviye döndü

VAKA SAYISI YİNE ARTTI

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son koronavirüs tablosuna göre vaka sayılarındaki artış dikkat çekti. 25 Temmuz 2021 tarihli tabloya göre son 24 saatte 14 bin 230 kişinin testi pozitif çıktı, 55 kişi hayatını kaybetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...