Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Eylül 2020 18:53

Sağlık Bakanı Koca: Yoğun bakım doluluk oranı yüzde 66

Sağlık Bakanı Koca, İzmir, Aydın, Manisa, Uşak, Muğla ve Denizli'nin salgınla mücadelede geldiği son durumu aktardı. Koca, Türkiye'deki yoğun bakım doluluk oranının yüzde 66 olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca: Yoğun bakım doluluk oranı yüzde 66
fahrettin koca,koroanvirüs,sağlık,kovid 19

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Koronavirüs salgını ülkemizin sağlık altyapısının sınandığı bir dönem. Türkiye bu süreçte özelikle son 18 yılda oluşturduğu güçlü sağlık altyapısı ve insan gücüne yaptığı yatırımlarla kazandığı tecrübe ve özverili sağlık çalışanlarıyla başarılı bir sınav veriyor"

Sağlık Bakanı Koca: "Yoğun bakıma giren, ağır hasta tanımına uyan, can kaybıyla sonuçlanan hasta sayılarımız dünya ortalamasının altındadır. Bunda, test sayımızın yüksek tutulması, temaslıların tespiti ve izolasyonu hastaların erkenden tedaviye alınması gibi çabalar çok etkili olmuştur"

Türkiye koronavirüsle mücadele konusunda en başarılı ülkeler arasına girmiştir. Bazı tedbirlerin hasta sayısının azaltmasını gözlemledik. İzmir, Aydın, Manisa, Uşak, Muğla ve Denizli salgınla mücadelemizi değerlendirdik. 6 il ile ilgili olarak, son ay İzmir'de yüzde 42'ye varan artış var. İzmir'deki yoğun bakım doluluk oranı yüzde 75. Aydın'da yüzde 5 oranında düşüş var. Manisa'da son bir haftada stabil görülüyor.

TÜRKİYE'DE YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI YÜZDE 66

Sağlık Bakanı Koca: "Türkiye genelinde şu an erişkin yatak doluluk oranımız yüzde 48,5, yani yüzde 50'nin altında. Erişkin yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 66, solunum cihazı doluluk oranımız ise yüzde 33. Yani genel anlamda bir sorun olmadığını söyleyebiliriz."

Salgın esnasında bu hastanelerin ne kadar katkı yaptığını görülüyoruz. Manisa'da şehir hastanemizi geçen sene açmıştır. İzmir, Bayraklı Şehir Hastanesi de yakında hizmete açılacak. Bu yatırım 2021'de tamamlanacak.

İzmir, Muğla ve Antalya'da ciddi korona virüs vaka artışı yok. Gribe rağmen beklenen tehlikenin olmayacağı kanaatindeyim.

VİRÜSE KARŞI AŞI ÇALIŞMALARI

​Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, virüse karşı aşı çalışmalarıyla ilgili Rusya'da üretilen aşının denemelerine de izin verileceğini açıkladı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...