Tgrt Haber
02 Eylül 2021 00:54

Sağlık Bakanı Koca'dan PCR testi uyarısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 Eylül Pazartesi gününden itibaren başlayacak PCR testi zorunluluğuyla ilgili vatandaşlara uyarıda bulundu.

Sağlık Bakanı Koca'dan PCR testi uyarısı
aşı,,fahrettin koca,,pcr testi,

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı sürecini aksatmış öğretmenler, okul çalışanları, konser, sinema gibi toplu ortamlarda bulunacakların ve şehirler arası seyahate çıkacakların 6 Eylül itibarıyla PCR testi yaptırması gerektiğini bildirdi.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından "Aşı sürecini aksatmış öğretmenler, okul çalışanları, konser, sinema gibi toplu ortamlarda bulunacaklar ve şehirlerarası seyahate çıkacaklar için 6 Eylül itibarıyla PCR testi gerekli. Test Covid-19 sağlık durumu takibi anlamı taşıyor. PCR'dan iyi sonuç alalım. Aşılarımızı olalım" şeklinde paylaşım yaptı.

AŞILAMA TOPLAM 95 MİLYON DOZA DAYANDI

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama ortalama yüzde 78,24 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 60,20 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 94 milyon 873 bin 884’e yükseldi.

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 94,2 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği il Muğla olurken, en düşük aşılama yüzde 58,5 ile Şanlıurfa oldu.

Sağlık Bakanı Koca'dan PCR testi uyarısı

GAZİANTEP MAVİYE DÖNDÜ

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gaziantep'te ilk doz aşı oranının yüzde 75'i geçtiğini ve "mavi" kategorideki iller arasında yer aldığını duyurdu. Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Merhaba Gaziantep, şimdi kalemiz gibi bir mavimiz var. Kovid-19'a karşı ilk doz aşı oranımız yüzde 75'in üzeninde. Devam dozlarıyla riski olması gerektiği gibi azaltalım." ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...