Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ağustos 2014 15:44

Sağlık Bakanlığı'ndan 'Ebola' açıklaması

Sağlık Bakanlığı, “ebola” virüsü taşıdığından şüphelenilen Nijerya uyruklu kadın ve çocuğuyla ilgili açıklama yaptı.

Sağlık Bakanlığı'ndan 'Ebola' açıklaması
sağlık bakanlığı,ebola,hastalık,nijerya uyruklu kadın,açıklama

Açıklamada, şu an için hastada ebola virüsünün bulunduğunu söylemenin mümkün olmadığı belirtilerek, “Geldiği ülkenin Nijerya olması sebebiyle Sağlık Bakanlığı olarak en küçük bulguyu dahi dikkatle değerlendirmeye almaktayız” denildi.
Sağlık Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Nijerya'nın Lagos şehrinden İspanya'nın Barselona şehrine giden İstanbul aktarmalı THY uçağı Atatürk Havalimanı'na 12 Ağustos Salı (Bugün) sabah saatlerinde iniş yapmıştır. Uçağın yolcuları arasındaki Nijerya uyruklu 34 yaşındaki bir kadında “yüksek ateş ve kusma” şikâyeti olması üzerine Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi ile temasa geçilerek söz konusu hastanın uçaktan indirilmeden tedbir amaçlı gözlem altına alınması sağlanmıştır. Hasta ve beraberinde seyahat eden 4 yaşındaki çocuğunun ilk muayenesi uçakta yapılarak, 112 Acil Ambulansı ile İstanbul ilimizdeki bir hastanemizde gözlem altına alınmışlardır. Hastanın uzmanlar tarafından muayene ve tetkikleri devam etmekte olup, sağlık durumuyla ilgili ayrıntılı açıklama durumu takiben yapılacaktır. Söz konusu hastada şu an için Ebola virüsünün bulunduğunu söylemek mümkün olmamakla birlikte, geldiği ülkenin Nijerya olması sebebiyle Sağlık Bakanlığı olarak en küçük bulguyu dahi dikkatle değerlendirmeye almaktayız” denildi.
Varış noktası Barselona olan yolcu uçağının ise tahliye edilerek, en küçük bir enfeksiyon ihtimaline karşın “derin temizleme ve dezenfeksiyon” yapıldığı belirtildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...