Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 May 2015 03:45

Sağlık Bakanlığı’ndan ‘kızamık salgını’ uyarısı

81 ile “Kızamık Bilgi Notu” yazısı gönderilerek “Ülkemizde bir süredir insan hareketlerine bağlı olarak salgınlar yaşanmaktadır. Önlemleri artırın” uyarısı yapıldığı ortaya çıktı

Sağlık Bakanlığı’ndan ‘kızamık salgını’ uyarısı
kızamık, sağlık bakanlığı,

Türkiye’de 2015’in ilk 4 ayında 31 kızamık vakası görüldü. Sağlık Bakanlığı, olası salgına karşı harekete geçti. Vakaların 14’ünün 0 yaş grubunda görüldüğünü açıklayan bakanlık, bu vakaların 7’sinin de 9-11 aylık aşısız çocuklarda tespit edildiğini belirtti. 81 ile “Kızamık Bilgi Notu” yazısı gönderilerek “Ülkemizde bir süredir insan hareketlerine bağlı olarak salgınlar yaşanmaktadır. Önlemleri artırın” uyarısı yapıldı. Sağlık Bakanlığı uyarısında “Ülkemizde bilindiği gibi bir süredir insan hareketlerine bağlı olarak yaşanan salgınlar nedeniyle Haziran 2012’den bu yana, yurtdışından importe vakalar görülmektedir. Yapılan yoğun bağışıklama ve kontrol çalışmaları ile vaka artışı azalmıştır. Dünyada ve ülkemizde virüs dolaşımı halen devam etmekte olup kızamık hastalığının mevsimselliği ve bulaşma yolunun solunum yolu olması itibarıyla, önlemlerin artırılarak sürdürülmesi gereken salgın sonrası döneme girilmiş bulunmaktadır” denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...