Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Şubat 2015 19:26

Sağlık Bakanlığı'ndan kürtaj açıklaması, 10 hafta sonuna kadar...

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 10 hafta sonuna kadar, tıbbi bir zorunluluk bulunmadan, isteğe bağlı olarak gebeliğin sonlandırılmasının, Bakanlığa bağlı hastanelerde yapılmasında herhangi bir kısıtlama bulunmadığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan kürtaj açıklaması, 10 hafta sonuna kadar...
Sağlık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı kürtaj, kürtaj açıklaması, kürtaj hakkı

Bazı medya organlarında, "bir vakfın İstanbul'daki çeşitli hastaneleri telefonla arayarak, isteğe bağlı kürtaj yapılıp yapılmadığını araştırdığı" şeklinde haberler yer aldığı belirtilen açıklamada, "10 hafta sonuna kadar, tıbbi bir zorunluluk bulunmadan, isteğe bağlı olarak gebeliğin sonlandırılmasının Bakanlığa bağlı hastanelerde yapılmasında herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Ancak tüm yönleriyle sağlıklı bir gebelik sonlandırılma işlemi yapılabilmesi için, belirlenen kriterlerin yerine getirilmesi zorunludur" denildi.

Tıbbi gereklilik durumlarında ilgili hekimin uygun gördüğü vakalar için heyet raporu alınarak gebelik sonlandırma işlemi yapılabildiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bütün bu kriterler dikkate alınmaksızın hastaneleri telefonla arayarak 'kürtaj yapıyor musunuz' sorusuyla sağlıklı ve güvenilir bilgiler elde edilemeyeceği çok açık bir gerçekliktir. Kaldı ki söz konusu vakfın iddia ettiği telefon görüşmelerinde bu soruları hangi görevlerde bulunan kişilere yönelttiği de belirtilmemiştir. Gebeliğin sonlandırılması hasta ile hekim arasında konuşulacak ve değerlendirilecek özel bir durumdur. Bakanlığımız tüm hizmetlerini ilgili yasa ve yönetmeliklere göre yürütmektedir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...