Tgrt Haber
23 Haziran 2021 13:11

Sağlık çalışanlarına uygulanan istifa yasağı kalkıyor

Sağlık Bakanlığınca Kovid-19 sürecinde yasaklanan sağlık çalışanlarının istifa hakkı 1 Temmuz'da kaldırılacağı duyuruldu.

Sağlık çalışanlarına uygulanan istifa yasağı kalkıyor
Kovid-19,Koronavirüs,sağlık Bakanlığı

Sağlık Bakanlığı tarafından 27 Ekim 2020 tarihinde uygulamaya konulan ve genelgelerle uzatılan sağlık çalışanlarına istifa yasağı sona eriyor. Sağlık Bakanlığı, 1 Temmuz itibariyle sağlık çalışanlarına uygulanan istifa yasağının kaldırılacağını duyurdu.

KAMU HİZMETİ KESİNTİYE UĞRAMAMALI

Yapılan açıklamada, salgının yayılımını önlenmesi, görev yapan personelin olası risklere karşı korunması ama amacıyla birtakım düzenlemeler yapıldğının ve uygulumaya konulduğu belirtildi. Salgınla mücadelede sağlık personelinin enfekte olma ihtimalini en aza indirmek , kamu hizmetinin tecrübe kazanmış personel ile kesintiye uğratılmaması için Mart 2020'de bu kararın aldığı belirtildi.

YUNANİSTAN'DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI İSYANDA

Yunanistan'ın pandemide mücadelede zayıf kalması ve sağlık sistemindeki sorunlar üzerine Kamu Hastaneleri Çalışanları Federasyonunun çağrısıyla 5 saatlik iş bırakma eylemine giden doktor ve sağlık çalışanları, başkent Atina'da Çalışma Bakanlığı binası önünde bir araya geldi. Sağlık sistemini protesto eden yüzlerce sağlık çalışanı, daha sonra Sağlık Bakanlığına yürüdü.

POEDİN Başkanı Mihalis Yannakos, grup adına yaptığı konuşmada, "Salgınla mücadelede başkalarının hayatlarını kurtarmak için kendi hayatlarını hiçe sayan sağlık çalışanları şimdi de hastalanmış sağlık sistemine karşı mücadele veriyor." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...