Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Nisan 2022 14:58 - Güncelleme : 01 Nisan 2022 15:19

Sağlık raporu kaç gün geçerli? Fahrettin Koca sağlık raporu geçerlilik süresini duyurdu

Sağlık raporu süresi hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı. Koca, Covid-19 döneminde verilen süreli/süresiz tüm sağlık raporları geçerlilik süresi hakkında açıklama yaptı. Peki sağlık raporu geçerlilik süresi ne kadar?

Sağlık raporu geçerlilik süresi hakkında Bakan Fahrettin Koca açıklama yaptı.
Sağlık raporu geçerlilik süresi hakkında Bakan Fahrettin Koca açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca pandemi döneminde ilaç ve tıbbi malzemeye erişimde sıkıntı yaşanmaması amacıyla alınan süreli ve süresiz tüm sağlık raporlarının geçerlilik süreleri hakkında açıklama yaptı. İşte sağlık raporu geçerlilik süresi hakkında bilmeniz gerekenler.

SAĞLIK RAPORU NE KADAR SÜRE GEÇERLİ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pandemi döneminde hastanelerde ek yük ve yoğunluk olmaması için tüm sağlık raporlarının yıl sonuna kadar geçerli olduğunu açıkladı. Bakan Koca Covid-19 pandemi döneminde ilaç ve tıbbi malzemeye erişimde sıkıntı yaşanmaması amacıyla çeşitli tedbirler alındığını hatırlatırken ‘’Bu dönemde hastanelerimize ek yük ve yoğunluk getirmemesi açısından, süreli/süresiz, tüm sağlık raporları yıl sonuna kadar geçerlidir. Gerekli resmi yazışmalar yapılmıştır’’ ifadelerini kullandı. İşte sağlık raporu geçerlilik süresi detayları:

  • Geçerlilik süresi 1 Ocak 2020 tarihinde sonra sona ermiş süreli sağlık raporu bulunan ve yeniden rapor düzenlenmemiş kişilerin raporlarının 31 Aralık 2022 tarihine kadar geçerli kabul edilmeye devam edilmesi,
  • Her türlü ilk rapor, rapor yenileme ve yasal süresi içinde yapılan rapor itiraz başvurularının karşılanması,
  • Maluliyet tespiti, vergi indirimi nedenleri ile kurumların sevki ile talep edilen kontrol muayenesi ve maluliyet rapor işlemlerinin olağan şekilde sürdürülmesi,
  • İstirahat rapor işlemlerinin genel mevzuat hükümlerine tabi olağan dönemde olduğu şekliyle yürütülmesi uygun görülmüştür.

SAĞLIK RAPORU NEDİR?

Sağlık raporu, kişilerin akıl ve beden sağlıklarının, belirli bir amacın gerçekleştirilmesine uygun olup olmadığının, belirli kriterler doğrultusunda ve bu konuda yetkili doktorlar tarafından yapılan muayene sonucunda yazılan belgeye denir. Sağlık raporları ülkemizde genel olarak işe giriş sürecinde, sürücü belgesi alma sürecinde veya çeşitli eğitimlere katılma öncesinde alınır.

Sağlık raporu kaç gün geçerli? Fahrettin Koca sağlık raporu geçerlilik süresini duyurdu

SAĞLIK RAPORU NEREDEN ALINIR?

Sağlık raporu geçerlilik süresinin uzatılmasıyla akıllara ''Sağlık raporu nereden alınır?'' sorusu geldi. Bu na göre sağlık raporu alınabilen yerler:

  • Devlet hastanesi,
  • Özel hastaneler,
  • Aile hekimleri,
  • Sağlık ocağı,
  • Özel tıp merkezleri ve poliklinikler.

İŞ GÖREMEZLİK RAPORU NEDİR? 

Sağlık raporu geçerlilik süresi yıl sonuna kadar geçerli olurken ''İş göremezlik raporu nedir?'' sorusu gündeme geldi. İş göremezlik raporu, sigortalının kazası geçirmesi, meslek hastalığına tutulması veya hastalık ve hamilelik hallerinde SGK tarafından yetkilendirilen hekim veya sağlık kurulu raporlarında belirtilen istirahat süresince geçici olarak çalışamama haline denir. İş göremezlik raporu sağlık raporu değildir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...