Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Ekim 2014 20:40

Sağlık turizminden 25 milyar dolarlık beklenti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin sağlık turizminden 25 milyar dolar hedeflediklerini söyledi

Sağlık turizminden 25 milyar dolarlık beklenti
sağlık, sağlık turizmi, dolar beklentisi,

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kastamonu Havalimanı'nda Vali Şehmus Günaydın, Ak Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, İl Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör, Belediye Başkanı Ak Partili Tahsin Babaş tarafından karşılandı. Kastamonu Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine katılan Bakan Müezzinoğlu, 32 bin yatak kapasiteli 216 hastaneyi hükümet olarak inşa ettiklerini söyledi. Dünyada bunu başka yapabilen ülke olmadığını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, "2017 sonu 2018, toplam 90 bin yatak kapasiteli hastaneleri sıfırdan yeniden ileri teknoloji ve donanımla yapmış dünyanın tek ülkesi olacağız" dedi.

Bakan Müezzioğlu, siyaseti ayrıştıran, çatıştıran, fitne ve fesat mekanı yapan bir anlayıştan çıkarttıklarını ülkeye ve millete hizmet alanı haline getirdiklerini vurguladı.

SAĞLIK TURİZMİNDEN 25 MİLYAR DOLAR GELİR

Sağlık turizminden 25 milyar dolar gelir hedeflediklerini belirten Müezzinoğlu, şöyle dedi: "Türkiye'den her yıl 100-110 bin civarında insanımız yurt dışına tedavi olmak için gidiyor ve yaklaşık 1.5 milyar dolar para harcıyordu. Bu para harcayanların yüzde 99'u da cebinde parası olanlardı. Fakir fukara gidemiyordu. Fakir fukaranın halini ne kimse soruyor ne de anlıyordu. Ama şimdi 77 milyon ülke insanımıza evde sağlık hizmeti veren anlayışımızla, acil sağlık hizmetlerinde geldiğimiz noktayla ve dünyanın en ileri ameliyatlarının yapılabildiği tıbbi birikimimizle, teknolojik alt yapımızla, sağlık turizminde dünyaya milyarlarca dolar veren değil, 1.5 milyar insana sağlık hizmeti verecek ülke ve bölge olmak istiyoruz. Bunu başaracak güç, irade var. Başarabilmek için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...